reklama

Prywatne prowadzenie ciąży

aluup11

Początkująca w BB
Cześć, zastanawiam się nad wyborem ginekologa. Prowadziłyście ciążę prywatnie czy na NFZ? Jakie macie z tym wspomnienia
Oraz jeżeli prywatnie to z jakimi kosztami się to u was wiązało

reklama
Cześć, zastanawiam się nad wyborem ginekologa. Prowadziłyście ciążę prywatnie czy na NFZ? Jakie macie z tym wspomnienia
Oraz jeżeli prywatnie to z jakimi kosztami się to u was wiązało

3 ciążę, prowadzone i tak i tak.

Najlepiej wspominam prowadzenie ostatniej ciąży na NFZ i gdybym była w ciąży pewnie bym tam znowu wróciła

Prowadziłam ciążę na NFZ. Nie narzekam:) badania zlecane zgodnie ze standardem, usg na każdej wizycie, badanie ginekologiczne też. Jedyne co było irytujące to wieczne opóźnienie sięgające nawet do 2,5h. Kolejną ciążę też prowadziłabym na NFZ:) mam porównanie tylko z prowadzeniem ciąży w Luxmedzie i tam już bym nie wróciła

Prowadziłam ciążę na NFZ. Nie narzekam:) badania zlecane zgodnie ze standardem, usg na każdej wizycie, badanie ginekologiczne też. Jedyne co było irytujące to wieczne opóźnienie sięgające nawet do 2,5h. Kolejną ciążę też prowadziłabym na NFZ:) mam porównanie tylko z prowadzeniem ciąży w Luxmedzie i tam już bym nie wróciła

O tak! U mnie niestety też były bardzo duże opóźnienia, min. 1h, a rekordowo chyba z 5h :(

Prowadzę i prywatnie i na nfz. Prywatnie głównie, żeby coś zobaczyć na usg, bo na nfz nie mam takiej możliwości 😅 Tylko prywatnie nic nie płacę, bo mam to w pakiecie ubezpieczeniowym z pracy. A na fundusz nie mam na co narzekać, nawet lepiej się czuję niż jak idę prywatnie, lepiej zaopiekowana i jakoś tak ogólnie więcej informacji dostaję o wszystkim. Tylko tak jak dziewczyny wyżej, wieczne opóźnienia, wizyta na 11 a wchodzę o 13.

Wszystko zależy na jakiego lekarza trafisz .
Ja jeździłam 12 lat temu prywatnie o co 3 tyg 250zl plus wszystkie badania na własną rękę.
Prowadziłam na nfz też ciążę było ok ale więcej nie wróciłam do tego lekarza

Pierwsza ciąza w Medicover, ale uważam teraz, że tam nie ma dobrych lekarzy. W sensie ksiązkowa ciąza ok, ale jak coś sie dzieje to już nie.
Druga ciąża prywatnie, wizyty co 2-4 tygodnie (sama chcialam częściej), na każdej wizycie USG. 400zł za wizytę.

Prywatnie. Korzystałam też z pakietu medycznego. Na każdej wizycie - co 3tygodnie, miałam USG 3d, polecam, cudowna pamiątka.

Myślę że to zależy od lekarza na jakiego trafisz jakby nie było, chociaż ja na NFZ na dobrego nie trafiłam.

reklama
Ja obie ciąże prowadziłam prywatnie 220 wizyta plus badania prywatnie. Nawet chciałabym pierwszą ciąże na nfz, ale jak znalazłam fajnego lekarza to miał full pacjentek i mnie nie przyjęli.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry