reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przepuklina pachwinowa w ciąży

Jestem obecnie w 34tc, ciąża druga, ale pierwszy raz tak wysoko. Od kilku dobrych tygodni zmagam się z jak do tej pory sądziłam opuchlizną po jednej stronie wzgórka łonowego, bólem w tym miejscu podczas wstawania, dłuższego postoju czy przy dotyku. Wydawało mi się, że to może normalne, że może to wina rozrastają ej się macicy plus tego, że po tej samej stronie na wargach zrobiły mi się zylaki. Wczoraj na wizycie zapytałam o to w końcu lekarza, sam nic nigdy nie napomknął. Stwierdził beznamietnie, że to może być w sumie przepuklina, ale zobaczymy po porodzie bo może się wchłonie. No i panika gotowa... Wystraszyłam się tym co powiedział i sama już nie wiem co o tym myśleć, jeśli to przepuklina to wiem, ze konieczny będzie zabieg... Czy któraś z was to przechodziła? Ciężko mi to sobie wyobrazić przy malym dziecku. Nie wiem nawet do jakiego lekarza i kiedy miałabym się zglosic. A może jakimś cudem któraś miała podobną sytuację, ale to nie była przepuklina i magicznym sposobem po porodzie zniknęło???
@Meghh, jak u Ciebie przebiegł poród i jak zakończyła sie sytuacja z przepuklina? Mam podobna sytuację, stąd pytanie :)

reklama
Do góry