reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Przesuwanie okresu

Mamaona

Fanka BB :)
Hej kochane. Za Mc biorę ślub i ostatnia rzecz o której marzę to mieć w tym dniu okres. A niestety chyba tak właśnie wypadnie (ciężko określić bo to 5 po porodzie, jeszcze trochę nieregularne) czy jak pójdę do ginekologa to dostanę od niego coś na przesunięcie co na 100% zadziała?? Nigdy tego nie robiłam. I czy można manipulować tylko tabletkami anty? Ich nie chciałabym brać bo chcę się starać o ciąże w najbliższym czasie. Dzięki za odp, jestem zielona w tym temacie

reklama
Rozwiązanie
Ja też myślę ,że tabletki to najpewniejsze rozwiązanie , ja też miałam tą "przyjemność" mieć @ w dniu ślubu , z nerwów chyba przyszła wcześniej ha ha
Podobno wit C i magnez potrafią co nieco przesunąć, ale nie pamiętam jakie dawki. Może przypomnę sobie, która położna mi o tym mówiła i znajdę :D Ale będzie to trudne.
W anty bym się nie pakowała z takiego powodu ;)

A ja bym się przemęczyła z tabletkami anty, bo tylko przy nich masz gwarancję, że tego okresu nie będzie. Tylko musiałabyś je zacząć brać od tego cyklu, bo za miesiąc już nic nie zdziałasz.

Są zastrzyki hamujące okres. Kiedyś brałam taki, bo moje miesiączki to było mdlenie i wymioty a akurat wypadało mi w bardzo ważne wydarzenie. To pewnie jakaś końska dawka hormonów, żeby zahamować, ale z tego co pamiętam bierze się to wcześniej, żeby wogole nie było owulacji.

reklama
Zawsze możesz przyspieszyć okres zamiast opóźnić. Można brać aspirynę, pic wino, brać gorące kąpiele oraz polecam pic herbatę z czarnej malwy. Kto wie może coś na ciebie zadziała

Ja też myślę ,że tabletki to najpewniejsze rozwiązanie , ja też miałam tą "przyjemność" mieć @ w dniu ślubu , z nerwów chyba przyszła wcześniej ha ha

Rozwiązanie
Do góry