reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przygotowania do porodu!!!

Kurcze napisałam posta i mi wcieło.....
Dusia nie pomoge Ci skarbie ale zapytaj gina Ty nic nie stracisz a bedziesz spokojniejsza.
Co do dzieciecych szmatek ja tez nie mam zamiaru prasowac wole umiejetnie rozwiesic i jest ok.Prasuje kiedy musze.Jak dla mnie strata czau wole poczytac BB --dobry argument??No moze 1partie wyprasuje zeby oczy nacieszyc tymi cudenkami.
Co do proszku to mam zamiar kupic ok. 5kg Fiary i bede prała wszystko w jednym segregowac prania tez mi sie nie chce:-p;-)Ale sobie opinie leniwca sama sobie zrobiłam:-):-D

reklama
no ja prasuję wszytskie ciuszki - to dodatkowo niszczy zarazki:tak:co do wypełnienia pościeli - nei zamierzam prać.w ogóle z Oliwia nie orałam wszytskicjh niwych rzeczy jak rozek czy posćiel czy coś w tym stylu i szczerze mówiac nawet nie pomyslałam ze trzeba - a mozę powinnam:eek:
Dusia - tak to sa te skurcze - niebolesne lub lekko bolesne twardnienie brzuszka to BH:tak:
ja te sskurcze mam juz od 20 tc i z każdym tygodniem sa silniejsze - w tej chwili sa juz nawet niektóre bolesne:-(jak przychodiz taki skurcz to zaraz do głowy napływaja mi wspomneinia z porodu:dry:

Fajnie jak widze takie listy to smiac mi chce troszke bo laski jak na wakacje sie pakujemy:-) z tego co mi powiedzieli jesli wszystko bedzie ok to ja zostane w szpitalu 6h po porodzie,a jesli cc to 2-3dni wiec ja wyskocze z małą torbą

6h po porodzie do domu :szok::szok::szok: Rany! To nieźle szybko wyganiają ze szpitala. Tu wychodzi się na 2-gą dobę (z dzidziem oczywiście) a na 4-tą po cc.
SZOK!! :szok::szok:

dziewczyny normalnie zazdroszczę wam tego, że czujecie te skurcze. Ja od początku ciąży mam twardy brzuch i nie czuję nigdy skurczów, ani tego aby był jeszcze twardszy:zawstydzona/y:. Moja gin powiedziała, że mam bardzo napiętą i dość cienką skórę na brzuchu i dlatego też tak dokładnie czuję ruchy małej. A ja się boję, że pojadę do szpitala z 5 cm rozwarciem i to jeszcze przez przypadek, bo i tak nic nie zauważę:szok::szok::szok:...schiza normalnie. A tu jeszcze powinno się kontrolować te skurcze na zegarku i liczyć ile trwają itp. a ja nic nie czuję:szok::szok::szok::szok::no::no::no:.

ja pojechałam jak miałam skurcze co 10 min 9ale długosci samych skurczy nie liczyłam) no i jak mnie zbdali to miałam 3 cm rozwarcia - kochana Przysżła Mamusiu nie strachaj się bo porodu na pewno nie przegapisz:sorry2:GWARANTUJĘ:tak::-)

no mój wczoraj stwierdził po kolejnych doniesieniach o naszych pielęgniarkach i lekarzach (odchodzących od łózek) ze jak tak dalej pójdzie to on sam odbierze poród i zaoszczedzimy na rodzinnym czy tam połoznej:sorry2:jego to bawi a mnie przeraża! - serio u nas sytuacja nie ejst pod tym względem wesoła a może sie jeszcze do marca zmienic 10 razy:baffled::dry:

Ja miałam wczoraj takie skurcze bolesne wraz z bólami krzyżowymi, że myślałam że się zaczęło ale chyba nie skoro udało mi sie w końcu zasnąć, ciekawe jak będzie dzisiaj..
PrzyszłaMamusiu nie denerwuj się, jak skurcze się zaczną to na pewno nie przegapisz, takiego bólu sie nie da przegapić...:tak:

reklama
no asze nie strasz kobieto bo Ty jeszcze nie możesz dopiero 35 tydzien Ci leci:tak:
nogi zaciskaj i leż tak jeszcze ze 2-3 tygodnie:sorry2:;-):-)

Do góry