Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
MrsF spotkanie z połozna mam przełozone na piątek zapytam o klasy rodzenia bo szczerze mówiąc nie mam pojecia o oddechu podczas porodu i pewnie sie zamotam,i raczej to nie jest jedyna kwestia której nie czaje. Dziekuje za linki i za wszystko :-)
Kurcze nawet jakbym miała te 4,5tys to chyba bym sobie darowała a u Ciebie jak męzus płaci to korzystaj kochana ze wszystkich ,,atrakcji'' za taka kase powinnas sobie prywatnego masazyste zamówic:-);-)
Fajnie jak widze takie listy to smiac mi chce troszke bo laski jak na wakacje sie pakujemy:-) z tego co mi powiedzieli jesli wszystko bedzie ok to ja zostane w szpitalu 6h po porodzie,a jesli cc to 2-3dni wiec ja wyskocze z małą torbą
;-)
W moich szpitalach (i tym prywatnym i panstwowym) powiedzieli ze przynajmniej przez 24h beda monitorowac czy wszystko ok z mama i dzieckiem (czy karmienie piersia idzie ok etc). A jak cesarka to minimum 3-4 dni trzeba lerzec na obserwacji.
), wiec ja juz nawet czekolade ograniczylam, moj glowny jedzeniowy 'pocieszacz'... 
MrsF No skurcze sa i bolą i wcale mi sie to nie podoba bo niezamierzam jeszcze rodzic stanowczo za wczesnie troche głupie pytanie ale czy Tobie przy tych skurczach tez pojawiła sie obwitsza wydzielina tzn wiecej upławów ? sama nie wiem czy mam jechac do szpitala czy nie w sumie mama mówi ze ona tez tak miała ze nic sie niedzieje ze poprostu moj ogranizm sie szykuje ale no nie wiem sama...
), mama troche panikuje no i w koncu dziewczyny na forum mnie przekonaly ze lepiej to sprawdzic jak bedzie sie przedluzalo. A moze zadzwonisz chociaz do szpitala i wytlumaczysz co sie dzieje i ze skurcze nie przechodza i sa bolesne? Widze ze termin masz tylko 2 dni przed nami wiec wydaje mi sie ze dla nas takie skurcze 'przygotowawcze' to zdecydowanie za wczesnie, szczegolnie ze to nie sa braxton hicks tylko ciagle bole okresowe (przynajmniej w moim wypadku).
Ja uciekam z pracy kolo 4-tej i lece do szpitala.
Wiec jeszcze zobaczymy jak bedzie z tym wyjsciem i cycoleniem. Moja polska ginka widząc moje cycuchy powiedziała zebym sobie laktator kupiła i nakładki do karmienia bo mam małe sutki (prawie wcale) i moge miec problemy z karmieniem, bo dziecie nie bedzie mogło cyca chwycic.Wiec jeszcze zobaczymy jak bedzie z tym wyjsciem i cycoleniem.
niech potrenuje suteczki.
.No i znieczulenie zewnątrz oponowe jest za free i położnej nie bierze się swojej tylko jedna drugiej powie,że dla tej osoby to specjalny nadzór i luzik,można jej wtedy ewentualnie w ramach podziękowania coś tam"odpalić";-).
,a ochraniacz i wypełnienie przejechałam żelazkiem z parą i już nie śmierdzi a i lepiej wygląda.
A może celowo to odwlekam;-)mąż mi się karze już pakowac bo może go nie byc i kto mi podowozi rzeczy:-(