reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Ewirut :-D Kciuki zaciskam :tak:
Bashi a nie masz L4 ze względu na "szkodliwość pracy" pytam z ciekawości, bo przyjaciółka moja jest pielęgniarką i tam od razu idą na L4
Joanna Trzymaj się i leń się, dzień na to idealny
Madziulek dobrze że już lepiej..

reklama
truskaffka- nie wiem co mam zrobic ze soba:szok:
Zaczelam podawac marcheweczke i jakbluszko , czy moge podawac cos jeszcze, bo za jabluszkiem nie przepada bo mu kwasne ,ale to ze sloiczka musze sprobowac sama blenderem zrobic?!!

Ewirut trzymam kciuki za drzemki :-) możesz podawać dalsze warzywka. Są takie sloiczki z bobovity Pierwsza lyzeczka. To są pojedyncze warzywa :-)

Rozia - wlasnie z tych słoiczkow podawalam marchew i jabluszko :-) te pojedyncze warzywa :)
Wlasnie wstal spal 3 godziny, dziewczyny nie to dzecko radosne usmiechniete lezy grzecznie i w ogole:-)

Dzieki ewirut...
Dziewczeta mam do Was prosbe...planuje jutro zrobic taka wypasiona romantyczna kolacje dla meza..wiecie taki full wypas przystawka danie glowne deser itd. Moj m jest taki kochany od 3tyg gotuje codziennie kiedy ja leze na sofie albo spie...chcialabym mu to jakos wynagrodzic :) macie jakies pomysly na dania...cos normalego nie jakies wymysle cuda na talerzu ale zeby smaczne bylo tez :D licze na Was z calego serduszka a ja sama poszperam cos w necie :)
Pozdrawiam

Hello ;-)
U nas pogoda dzisiaj paskudna, wiało i lało, cały śnieg pozbierało :eek:

Truskafffka w sumie nie kupiliśmy za wiele, bo nic nie było z tego co chcieliśmy :-( Wyłapaliśmy tylko 2 brakujące szklaneczki, wyciskacz do czosnku i stoliczek, więc marnie :confused2:

Ewirut nO nO nO, to Bartuś zaszalał wczoraj ze spankiem :szok::tak: oooo i doczytałam, że dzisiaj też- idealnie :cool2:

Bashi już nie mogę doczekać się relacji z wizyty ;-)
Ja niestety nie jestem ideałem w kuchni, ale jutro postaram się coś doradzić, no chyba, że Babulce mnie ubiegną :blink: dzisiaj niestety nie mam już siły :no:

LiLuu miłej pracy i zaglądaj do nas najczęściej jak dasz radę :tak:

Marysiu zdrówka dla Kropeczki jeszcze tutaj życzę ;-)

Joasiu a co się dziwić, że nie masz siły w taką pogodę :no:

Madziulek a może zakręciłaś gdzieś stopą? :confused: Ja sobie tak zrobiłam na wakacjach w tym roku zakręciłam, niby trochę zabolało, poszliśmy na spacer, rozchodziłam i było OK, ale jak się w nocy przebudziłam to już nie wiedziałam gdzie nogę wsadzić :huh: Nie mogłam dojść do łazienki itd. no masakra, ale jakoś samo przeszło powolutku :tak: Prawdopodobnie naciągnięcie ścięgna... Uważaj na siebie :*

Miłego Wieczoru Kochane :*

Bashi ja mogę polecić Ci dwie przystawki:

Sałatkę (mój m uwielbia :-) )
rukola
1 pomarańcza
pomidorki koktajlowe
mozzarella
opcjonalnie orzechy włoskie/słonecznik

Czasami podaję tą sałatkę z paluszkami krabowymi, które oprószam przyprawa do ryb i na patelnie :-)

Mieszamy wszystko (oczywiście w kostkę kroimy) I ja robię z sosem z knorra koperkowo-ziołowym,tylko wodę zastępuję sokiem z pomarańczy, ale u Was pewnie nie ma, wiec możesz sama sos ala winegret zrobić ( olej z octem, tylko octu mało daj) alebo sama oliwa.

Zupa krem pomodorowo-paprykowa z grzankami bazyliowymi.

Pomidory tak ze 2puszki lub np. 4 świeże
papryki 2-3 pieczone ( pieczesz aż będzie czarna skórka, bo wtedy ładnie odchodzi i ma smak dobry)

Wszystko na ogień, mieszasz doprawiasz solą, pieprzem, cukrem. I miksujesz na gładką masę :-) Oczywiście wszędzie jest podane,żeby przetrzeć przez sito ... ja tego nie robię :-p Miksuję i jest ok :-)
Grzanki:
chleb kroisz w kosteczkę, pod[iekasz w piekarniku,aż będą twarde, a z bazylii i oliwy robisz takie pesto i późniejsz mieszasz z grzankami i podajesz do wupki w osobnym naczynku ... Miodzio :-)

Danie główne to co Twój mąż lubi najbardziej może zrób. Ja tak zawsze robię :-)
Mój m bardzo lubi jak robię cos ala placki po węgiersku, tylko placki są z kalafiora, a giulasz na piersi z kurczaka ;-) To mam przepisz jak na diecie dukana byłam :-) Palce lizać :-)

A deser to nie mam pomysłu... ALe ja np. lubię owocę pod kruszonką :-) Można do tego lody dodać :-) U mnie z deserami kiepsko :-9 Ale m uwielbia jak robię tiramisu :;-)

Mam nadzieję ,że coś pomogłam :-)

reklama
Do góry