reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

Dsiaj nie daje nic nowego dostanie ziemniaczka.
A moze połóż do łóżka i wyjdź? Moze ma za krótką przerwę w ostatniej drzemce a usypianiem? Pisalas kiedys , ze ostatni raz spi ok18-19.
Mi jak nie chce usnac to odkladam do lozeczka i włączam karuzele i wychodze. Jak zaczyna marudzic wracam podaje piers i albo usypia albo znowu do lozeczka i tak do momentu az usnie.

reklama
Nowa dzisiaj tez niezle:)2 i 6 godzina:)za to przygotowaniami do dzisiejszych gosci jestem padnieta.mialam "wizytacje" z pracy;-)
masz racje ,ze daja nam odpoczac przed zabkami bo mala przy pierwszych sie nie slinila,ale za to teraz duzo, wiec zblizaja sie nastepne...

Nowa od jakiegos czasu chodze pozniej na spacery,emek jak wraca z pracy to wnosi nataszke w wozku i ona spi do ok 17 , potem juz nie ma drzemki,sie teraz zastanawiam kiedy zaczelam ta zmiane, moze przez to jej sie pokielbasilo, my wlasnie wracamy do bydzi, mala pewnie bedzie spala cala droge, ciekawe co bedzie w nocy robila :)

Wiecie co z drzemkami to jest tak, przynajmniej u nas ze, przeważnie ma dwie ale jeśli nie zasnie do godziny 17-18 to już mu nie pozwalam bo później nie poszedłby spac pewnie do polnocy także te pozne wieczorne drzemki musza być wcześniej albo wcale. Np. dzisiaj mały spi już drugi raz szok nie wiem dlaczego ale był nieznośny wiec pomyslalam ze go poloze i odplynal. Także do wieczora już nie będzie spal, no chyba ze na pol godzinki, czasami tak robie bo widze ze potrzebuje się polozyc, po 30 minutach ide wybudzam, mały jest grzeczniejszy. To tyle ode mnie hehe z moich doswiadczen. Ide przygotować cos na obiad skoro mam wolne od dziecka:-)

Hej kobitki, ale tu cisza przez weekend.
U nas bez zmian - Nati chodzi spać koło 23, a przez te wyjazdy jeszcze bardziej się do tego przyzwyczaiła, od dzić będe ją przestawiać, nie pozwolę jej na drzemkę chyba od 16 :-)
W sobotę wyszły jej na pleckach suche liszaje, zaczerwienione ( albo wcześniej a dopiero zauważyłam) a w niedzielę na plecach czerwone krosteczki które dziś się nasiliły :wściekła/y: Więc nie wiem od czego to - marchew, ziemniak, kleik ryżowy czy proszek do prania. Najbardziej uczulająca jest marchew, ale wyszło to tydzień od wprowadzenia marchwi, 4 dni od ziemniaka i 2 dni od kleiku, ale kleik w sobotę odstawiłam a krostki sie nasilają :eek: Akurat miałam wizytę u alergologa i powiedziała że ma objawy AZS, mam ją myć i smarować emolientem a jak się nasili to odstawić warzywka i wprowadzać od nowa żeby zobaczyć od czego. Mam nadzieję że się jednak nie nasili. To tyle ode mnie, a co u was?
Nowa a Ty dostałaś ode mnie wieczorem smsa? Bo nie wiem czy nadal nie dochodzą?

Pełna znowu nic nie dostalam! Co sie dzieje z tym tel. :wściekła/y:
Obserwuj dokladnie mala, a z tym AZS niech nie przesadzaja. To moze nie czekaj tylko odstaw już kleik i warzywka bedziesz widziala szybciej czy jest poprawa. Musze mojego obejrzec czy na pleckach nic nie ma. Ja w tym tygodniu bede kontynuowac marchew , ziemniak i dynie nie bede ryzykowac, jak cos wyjdzie to wiem, ze po tym. co powiedziala w sprawie mleka?

powiedziała ze niemożliwe ze to po mleku, bo by szybciej wyszło , kleik odstawiłam już w sobote, kurde dziwne z tym telefonem, zwłaszcza ze ostatnio wszystko dochodziło
kurde może to jednak ten kleik ryżowy, w końcu marchew jadła cały tydzień i nic nie wyszło, bo ziemniak to chyba nie uczula

Ostatnia edycja:
Ziemniak chyba nie powinien uczulac. Jak juz to marchew. Ja bym odstawila wszystko i tak najszybciej zobaczysz czy to pokarmowe czy moze cos innego. I tak z dnia na dzien nie zejdzie.

reklama
Wapisalam szybko w google o alergi i marchwi i czesto pisza o czerwonych suchych plamach wiec to może najszybciej pokarmowe. Lepiej odstawic i zobaczyc, a jablko z tego co pisza tez bardzo czesto uczula! :dry: Olkowi na buzce zrobily sie delikatne krosteczki tez musze zaczag go obserwowac.

Do góry