reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

pełna no Natasia się też super prezentowała na chrzcie i jaka zadowolona :-D
lilonka a jaki słodki Twój Zuzik i jakie ma wielkie oczyska :-D
Ja Cię podziwiam że Ty masz czas na takie gotowanie przy dwójce rozrabiaków. Ja nie mogę małej spuścić z oka bo też już przy meblach staje i chodzi bokiem ale muszę być w asekuracji bo się czasem puści i wielkie bęc i już kilka siniaków jest :sorry:

reklama
Nataszka Ty maly kochany łobuziaku.Pełna piekna radosc Nataszki, super ujecie!
Zuzinek sliczny usmiech od ucha do ucha:):)
Pełna jak mala nie miala reakcji alergicznej to nie miej wyrzutow sumienia, my dalej mamy tylko koper wloski z hippa pije to raz na ruski rok.pije juz normalnie soczki to i herbate musi sie nauczyc.a Ty tych granulowanych herbatek malej nie dawalas?
Lilonka dzieki za przepisy;)
Agusia piekna Twoja pannica i slicznie ubrana.
Yoanna jeszcze troche i Ty bedziesz zasypywac nas fotkami Szymonka

Pełna - najlepsze jest to że te granulowane herbatki rumiankowe, koperkowe "dla dzieci" zawierają cukier. Z resztą na co nie spojrzysz dla dzieci to tam wszystko dosładzane. Soki kupuje te po 4 i 5 miesiącu, bo te dla starszych - oczywiście z cukrem, kaszki - z cukier, jakieś jogurciki - cukier. Masakra. Ja ambitnie w sklepach czytam etykietki i 4/5 produktów jest z cukrem. Z kaszek smakowych jest tylko bananowa i wieloowocowa z bobo-vity.
Agusiaks - ja asekuruje, ale z umiarem - muszą wiedzieć, że trzeba być ostrożnym. A ulubioną zabawą jest wstawanie przy nogach mamy lub taty:-) całe mam poszczypane.:eek:

A to nie wiedziałam że są słoiczki z samym mięsem :-)
Teraz to dopiero bedziesz miała ręce pełne roboty - ganianie za dwójką brzdąców.

U nas Każda noc jest gorsza od poprzedniej, ja już się zastanawiam czy jej coś nie dolega,już bym wolała wstawać co te 2 godziny, a tu walka żeby ona w ogóle spała :-(. Wczoraj normalnie od 20.30 do 24 na rękach mi spała a po odłożeniu do łóżka krzyk, w końcu zasnęła, o 3 karmienie a przed 5 pobudka i krzyk i zasnęła o 7 do 9 w wózku. Czy to dziecko nie potrzrebuje snu? A w dzień to tylko 3 drzemki po pół godziny lub jedna półgodzinna i jedna dłuższa, wiec chyba za duzo w dzień nie śpi?
Lilonka dzieki za przepisy :)
ysia granulowane to dawałam na samym początku ale tak sam cukier, więc przestałam, ja jej na razie soków nie daję do picia tylko wode i rumianek, bo ona to wogóle tylko w słodkim gustuje i nie chcę jej za bardzo przyzwyczajać
No właśnie Lilonka ja też smakowych kaszek nie kupuje bo cukier, używam zwykłego kleiku ryżowego i kukurydzianego i teraz manna

Ostatnia edycja:
No to dla równowagi Smerf nr 2, czyli król Maciuś i berło:-)
20140108582[1].jpg

i śpiące Smerfy, czyli to co mamusia lubi najbardziej :cool2:
20131218561_1[1].jpg20131218560[1].jpg

Pełna - moi śpią w dzień 2 razy po ok 1,5 godziny. Ale już 2 dzień z rzędu Zuźka robi cyrki przy zasypianiu i idzie spać dopiero koło 21. Specjalnie wczoraj położyłam ich przed 15. No i Zuza pospała do 16, a Młody do 17 :) Myślałam, że wieczorem nie zaśnie, a on jak ta lala o 20 już smacznie chrapał :)

Załączniki

• 20140108582[1].jpg
    20140108582[1].jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 55
  • 20131218561_1[1].jpg
    20131218561_1[1].jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 61
  • 20131218560[1].jpg
    20131218560[1].jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
lilonka widzę że Twój Maciuś już sam sobie zupkę nalewa
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif
I niezły pultasek z niego
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

Ale słodko wyglądają jak tak śpią w objęciach
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

A co do kaszek to ja też tego nie rozumiem... wszyscy mówią żeby nie dosładzać dzieciom a producenci dodają cukier
eek.gif.pagespeed.ce.6B5TFgnLti.gif
A Ty dajesz swoim maluchom kaszki mleczne mimo że karmisz piersią?

lilonka cudnie spia razem:-D
Ysia faktycznie te nasze dzieci forumkowe to sliczne sa:-)
Pelna
wspolczuje tego zasypiania. Dziwne , ze ona tak na rekach chce spac przeciez ty jej do tego nie przyzwyczailas.
Agusiaks ja chyba zamowie przez allegro kaszki holle one sa bez cukru. Raz kupilam w sklepie ryzowa o smaku jablka, nawet ja bym tego nie jadla, Olek tez nie chcial takiej slodyczy jesc:laugh2:
Olek narazie nie idzie do przodu ani tylu. Narazie dzwiga dupke do gory i rusza nogami jakby chcial ruszyc :) czasami sie przesunie ale to tak bardziej przypadkowo niz celowo.

Czesc Mamuski :-):-)
:-)

alez te Wasze pociechy szybko rosna...dawno tutaj nie zagladalam i nie wiem co u ktorej slyuchac :zawstydzona/y:

Daje znac,ze zyje i w tym mc podchodze w koncu do crio...

A jak tam Blonka i jej drugi szkrabik w brzuszku, widomo kto tam mieszka?

Planujecie, robicie juz drugie malenstwo?
Lilonka, Eevlee powiekszenie rodziny oprocz blizniakow sie szykuje czy poprzestajecie na dwojeczce? :-D:-D:-D

Lilonka super szkrabki śpią razem, a jak je w dzień usypiasz? Sami zasypiają?
Nowa Nataszka to chyba ma jakieś lęki :sorry: Dziś nie spała od 3 do 6 rano, rusza tymi nogami, nie wiem czy ma problemy z jelitami? muszę na szczepieniu z lekarzem pogadać, najlepiej to śpi w wózku i już sie zastanawiam czy na całą noc jej do wózka nie kłaść :eek: Wrzuć fotkę Pana Aleksandra :-) Ja już sie zastanawiam czy nie iść na jakiś aerobik żeby się pozbyć złych emocji, bo po tych nockach to jestem taka wku... że lepiej nie mówić :-D
Hope trzymamy kciukasy za crio, ja nie wiem kiedy chcę drugie, czasami chciałabym mieć już teraz ale te nocki takie ciężkie że nie wiem czy dałabym radę teraz z dwójką :eek:

reklama
Pelna aerobik to ja mam przy malej jak kazda z nas ale moze jakis boks zeby tej kurw.cy sie pozbyc?ja tez chodze naladowana jeszcze @ sie przyplatala.dzis wyprowadzila mnie z rownowagi trzaskająca roleta jak mala usypilam.normalnie tragedia;)tak powaznie chyba przerosla mnie opieka nad mamą, dzieckiem i przeprowadzka.wierze ze bedzie lepiej:-)
Hope za szczęśliwe podejście mocno trzymamy kciuki.
Nowa właśnie gdzie fotka księciunia??hm??
Wiecie co ten lobuz maly od wczoraj robi pokazuje jezorek ja go wkladam z powrotem i mowie nie wolno to ta mala lobuziara smieje sie ze mnie w glos.nie ma to jak słuchanie sie mamy:cool2:

Do góry