reklama

przyszłe mamy Lublin

reklama
Lepsze aparaty USG po prostu dają taką informację w wyniku badania pojawia się TM to coś w stylu punktów po urodzeniu dziecka czyli sprawdza się czy z wszystko ok m.in. napięcie mięśniowe oddech itd. Tyle że skala kinczy się na 8. Po prostu dobrze wiedzieć czy dziecko rozwija się poprawnie
Gorsze aparaty niestety nie mają takiej opcji i nikt nie kierujevna ten test bo wymaga zwyklego usg plus ktg i obserwacji przez godzinę a na nowoczesnym sprzęcie od razu jest wynik podczas badania i nic nie trzeba dodatkowo podłączać.

Witam sie po urlopie. Ala gratuluje wyjscia ze szpitala!
ah jak ja licze na to ze mama mi przygotuje to pierwsze pranie itp. Mam male mieszkanie i termin zimowy wiec nawet powiesic nie mam gdzie nie mowiac ze pod koniec ciazy to troche ciezko cos robic pewnie. Mnie podobno mama "wyprala" tak ze tydzien wczesniej sie urodzilam:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Hej Grama! :) Wypoczęta? długo Cię nie było! jak się czujesz, który to już tydzień? :)
Ja jestem w 28 tyg i chyba już w tym tygodniu powoli zacznę pranie, boję się że akcja zacznie się wcześniej (chociaż póki co nie ma na to przesłanek nic się nie dzieje), i mój mąż spanikuje :p

Ala a jak tam u Ciebie dzidziuś się ma?

Hej Grama! :) Wypoczęta? długo Cię nie było! jak się czujesz, który to już tydzień? :)
Ja jestem w 28 tyg i chyba już w tym tygodniu powoli zacznę pranie, boję się że akcja zacznie się wcześniej (chociaż póki co nie ma na to przesłanek nic się nie dzieje), i mój mąż spanikuje[emoji14]
Ala a jak tam u Ciebie dzidziuś się ma?
wypoczeta bardzo. bylo mi to potrzebne (w zeszlym roku nie bylismy na urlopie) troche tylko pasierb dawal ognia ale dalam rade sie wyluzowac. niestety wrocilam z katarem i drapiacym gardlem wiec dzis leze w domu. to juz 24 tydz. ja czuje sie ok a jak Zosia to nie wiem bo malo kopie a ostatni kontakt wizualny (usg) mialysmy w 19t i pewnie jeszcze 6tyg do kolejnego. moglaby wiecej kopac. mam w przyszlym tyg wizyte ale bez usg:(

w pazdzierniku w Lublinie beda darmowe warsztaty www.mama-wie.pl tak pisze jakby co

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
Ok, dzięki mom-to-be;)
U mnie z tego co pamiętam to mówili że na jaczewskiego wszystko dla dziecka dają, dla siebie 2 ręczniki, koszule, podkłady, majtki jednorazowe, jakieś swoje kosmetyki. Tak mniej więcej tylko mówiła nam polozna...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry