• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Puste jajo płodowe

Hej, 14.01 byłam u ginekologa z myślą, że może już coś zobaczę… jak się okazało - puste jajo płodowe bez zarodka. Według USG 6w5d, wymiar pęcherzyka ciążowego 17,6cm. Za tydzień wizyta kontrolna, ale tak się stresuje, że już nie wiem co myśleć… czy któraś z Was miała podobną sytuację i ja się to zakończyło?

Załączniki

• att.2z0mhLqbiFiPtK8IwKksyOtvGwwg9BZCtOg1SVuTTSI.jpeg
    att.2z0mhLqbiFiPtK8IwKksyOtvGwwg9BZCtOg1SVuTTSI.jpeg
    440,5 KB · Wyświetleń: 181
reklama
Hej, 14.01 byłam u ginekologa z myślą, że może już coś zobaczę… jak się okazało - puste jajo płodowe bez zarodka. Według USG 6w5d, wymiar pęcherzyka ciążowego 17,6cm. Za tydzień wizyta kontrolna, ale tak się stresuje, że już nie wiem co myśleć… czy któraś z Was miała podobną sytuację i ja się to zakończyło?
Jestem w podobnej sytuacji. Napiszesz jak ci poszło na tej wizycie kontrolnej?

Jestem w podobnej sytuacji. Napiszesz jak ci poszło na tej wizycie kontrolnej?
Powiem Ci jak bylo u mnie , w sobotę na godzine 20⁰⁰ poszłam do ginekologa prywatnie , zobaczyłam zarodek I nawet serduszko , zaś w poniedziałek na NFZ ginekolog stwierdziła ze jeszcze jest za szybko bo puste jajo widzi 😅 oczywiście nie wie ze byłam prywatnie , bo by mnie zjadła... Ale czasami warto przejść się gdzieś indziej 😊 moje dziecię jest schowane i lekarz musiała poszukać chwilkę zeby znaleźć 😊mam nawet filmik z wizyty ,więc to nie mogla byc pomyłka , takie rzeczy się zdarzają ,więc nie panikujcie 😊 który masz tc ?

U mnie od początku coś było nie tak. Najpierw nie było jaja, potem jak było to nie było zarodka, a potem niestety zaczęłam krwawić i trafiłam na SOR.. z pustym jajem i łÿżeczkowanie. Ale tak jak pisze @Jesienny_lisc jak widzisz mylą się i to bardzo. Jezeli nic się nie dzieje to przede wszystkim spokój, nie denerwuj się na zapas i trzymam mocno kciuki! ✊✊✊

W 7+0 w luxmed dr stwierdził puste jajo. Tydzień później w klinice zarodek z serduszkiem. Daty były ok bo to in vitro na sztucznym cyklu. Córka do końca była o równy tydzień mniejsza i w 39+1 urodzona z cechami wcześniaczymi.

Powiem Ci jak bylo u mnie , w sobotę na godzine 20⁰⁰ poszłam do ginekologa prywatnie , zobaczyłam zarodek I nawet serduszko , zaś w poniedziałek na NFZ ginekolog stwierdziła ze jeszcze jest za szybko bo puste jajo widzi 😅 oczywiście nie wie ze byłam prywatnie , bo by mnie zjadła... Ale czasami warto przejść się gdzieś indziej 😊 moje dziecię jest schowane i lekarz musiała poszukać chwilkę zeby znaleźć 😊mam nawet filmik z wizyty ,więc to nie mogla byc pomyłka , takie rzeczy się zdarzają ,więc nie panikujcie 😊 który masz tc ?
Niestety akurat 1 czerwca doszło do poronienia. Przy 13mm pecherzyku ciążowym (6tydzien) beta wyszła na poziomie 9000 i bardzo niski progesteron. Lekarz przepisał luteinę więc miałam jeszcze nadzieję że być może zarodek pojawi się rzeczywiście później. Niestety nie tym razem 😢

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry