reklama

Pusty pęcherzyk ciążowy

Honest11

Zaciekawiona BB
Witam wszystkich.
Oststnia miesiączkę miałam 30.04. Była to pierwsze miesiączka po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych (odstawiłam ze względu na braki krwawienia z odstawienia) Przez okres dni płodnych (wyliczonych przez kalendarzyk) razem z moim partnerem się zabezpieczaliśmy :) jednak przed samym okresem czułam, że coś jest nie tak. Dla spokoju zrobiłam test wyszedł pozytywny. Później powtórzyłam kolejne i tak samo pozytywne. Na początku czerwca zrobiłam bthcg przyrost prawidłowy. 15.06 miałam wizytę u gine, na usg widoczny był tylko pęcherzyk ciążowy 14mm. Bez echa zarodka. Na kolejną wizytę kazała mi przyjść dopiero 13.07. Wiec tutaj moje pytanie, czy był ktoś w podobnej sytuacji i zarodek się pojawił? Czy spodziewać się raczej pustego jaja. Dość długo muszę czekać i już wariuje.

reklama
Byłaś u giną za wcześnie po prostu. To był.jakis 5 tydzień. Zdecydowanie mógł być pusty pęcherzyk jeszcze wtedy. Zwłaszcza, że po odstawieniu tabletek owulacja mogła się przesunąć, i kalendarzyk zwyczajnie się nie spisał. To częste, że po odstawieniu anty cykl trochę wariuje. Natomiast życiu nie wytrzymała bym jeszcze miesiąca do kolejnej wizyty
Oblicz sobie kiedy będzie 7tc i idź gdziekolwiek indziej na potwierdzenie. Będzie pewność, czy wszystko jest w porządku, bo beta (nawet dobrze przyrastająca) niczego nie gwarantuje. Na twoim miejscu byłabym dobrej myśli 😊 na tym etapie po prostu może jeszcze nie być widać zarodka.

Witam wszystkich.
Oststnia miesiączkę miałam 30.04. Była to pierwsze miesiączka po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych (odstawiłam ze względu na braki krwawienia z odstawienia) Przez okres dni płodnych (wyliczonych przez kalendarzyk) razem z moim partnerem się zabezpieczaliśmy :) jednak przed samym okresem czułam, że coś jest nie tak. Dla spokoju zrobiłam test wyszedł pozytywny. Później powtórzyłam kolejne i tak samo pozytywne. Na początku czerwca zrobiłam bthcg przyrost prawidłowy. 15.06 miałam wizytę u gine, na usg widoczny był tylko pęcherzyk ciążowy 14mm. Bez echa zarodka. Na kolejną wizytę kazała mi przyjść dopiero 13.07. Wiec tutaj moje pytanie, czy był ktoś w podobnej sytuacji i zarodek się pojawił? Czy spodziewać się raczej pustego jaja. Dość długo muszę czekać i już wariuje.
Pewnie nie miałaś dni płodnych wtedy kiedy myślisz, bo przy zabezpieczaniu na ciążę znikome szansę. Pewnie ciąża jest młodsza niż myślisz. Pozostaje czekać na wizytę.

Zrób betę dziś w dowolnym laboratorium, powtórzę jutro albo za 2 dni żeby sprawdzić czy rośnie, to po pierwsze Cię uspokoi, a po drugie będziesz wiedzieć czy ciąża się rozwija. Jak bardzo się niepokoisz to mimo badań umów wizytę w przyszłym tygodniu, albo pod koniec tego nawet bo minie już około tygodnia i pewnie coś będzie widać.

Według ostatniej miesiaczki możesz mieć 6-7 tydz, ale nie oznacza to że tak zaszłaś w ciąże. Poczekaj z 2-3 tyg i dopiero wtedy idź do lekarza. Mi w 8 tyg zrobił usg przez brzuch i też stwierdził puste jajo płodowe i do usunięcia, ale po 2 dniach byłam u innego lekarza i aktualnie zaczyna sie 21 tydz ciąży.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry