Witam ja takie pytanko chcialam zadac. Dzis spotkalam mame od Maksia kolegi i powiedziala ze dzis byla na obowiazkowym szczepieniu z synem. Chlopak jest w wieku Maksia-5 lat. Z tego co pamietam i czytalam na necie to w tym wieku nie ma obowiazkowego szczepienia, chyba ze ktos ma jakies dodatkowe. My tylko z dodatkowych szczepien to robilismy Hib. Wiec powiedzcie mi czy moze cos sie pozmienialo w kalendarzu szczepien? Dawno nie bylismy u pediatry (naszczescie :-)) wiec moze ja nie w temacie.
Witaj.Moja córka ma 5 lat i mieliśmy szczepienie obowiązkowe. Właśnie sprawdziłam i było to szczepienie..... błonnica,tężec,krztusiec oraz polio. Pozdrawiam serdecznie.
No wlasnie wy mi tu piszecie ze mialyscie te szczepienia a wlasnie przegladam kalendarz szczepien i na 5 rok zycia nie ma zadnego szczepienia. No i zglupialam, nic tylko musze isc do pediatry. SZCZEPIENIA - Kalendarz szczepień
hej Dziewczyny, 6 rok życia to skończone 5 latek więc obowiązkowe w 6 roku zycia oznacza od 5 do 6 urodzin pozdrawiam