reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

raport medyczny- czyli nasze pociechy u lekarza

Wolę wydać kasę na to niż na jakieś duperele ;-)
A gdyby coś się stało to plułabym sobie w twarz, że to przez to, że nie zaszczepiłam :sorry2:

reklama
Mamjakty nie gniewasz sie mam nadzieje ale takie mam zdanie
a zapytaj pediatre ile dzieci w ostanim roku zachorowało u niego na tego typu choroby (nie mówie oczywiscie o ospie)
To naprawde nabijanie kasy firmom farmaceutycznym Moje kolezanki farmaceutki popukały sie w głowe jak miałam manie szczepionek żadna nie szczepiła swoich dzieci i odradza wszystkim swoim znajomym to samo pediatrzy do których chodzę.
To tak jak z grypą sa na szczepy które wywołuja zachorowania w najmniejszym stopniu.. a przeciwko sepsie nie ma szczepionki bo ta co jest to akurat na szczepy które sepse wywołuja w marginalnym stopniu
nastepna sprawa to poco dzieco szcepic jak wogóle nie choruje i siedziw domu

lepiej kase odłozyc na cos co sie naprawde przyda

Oczywiście, że się nie gniewam ;-) Każdy ma prawo do własnego zdania i szanuję to - w wielu przypadkach Wasze opinie sprowadziły mnie na ziemię (czy jak to się tam mówi) :tak:;-)
Akurat mój pediatra mówi, że jeśli tylko ma się możliwość to warto szczepić :sorry2:

pewnie ma układ z apteka niedaleko przychodni....
u nas namietnie pediatra przepisuje homeopatyki i nasza apteka chyba najlepiej w województwie zaopatrzona w te środki;-)

adiva nagotujcie sobie ryżówki No ryż rozgotuj tak na papkę i do tego dobrze rozgotowana marchewka do konsystencji półpłynnej A jak nie chce ci się ciapać to kup sobie gotowy ORS 200 Hippa I może daj małemu Orsalit do pici - to elektrolity nie odwodni ci się

Mamjakty - mój pediatra z kolei zalecał pneumo ( więc zaszczepiłam) ze względu na to, że Paula przynosi różne rzeczy do domu... rota odradzał, więc nie zaszczepiłam... radzi ospę, ale chyba się jednak wstrzymam :sorry2: pomyślę o tym przed przedszkolem :blink:

a ja zaszczepię na ospę, z uwagi iż będziemy chodzić do organizowanego w naszym mieście - a'la przedszkola.
To spotkania mam z małymi dziećmi między 1,5 a 2,5 rokiem - jest to pewnego rodzaju przygotowanie do życia przedszkolengo.
Jest to bezpłatne i spotykają sie tam różne dzieci i "różne" zarazki - więc pewnie będzie szansa na wytworzenie przeciwciał w lżejszym stopniu :happy2:

My na ospe stanowczo nie będziemy szczepić, chociaż mąż chciał. Pamiętam jak byłam w wieku przedszkolnym albo wczesnoszkolnym moja koleżanka sąsiadka zachorowała na ospe a że i rodzice przyjaźnili sie z jej rodzicami to zaprowadzili mnie do niej w celu zarażenia :-) Nic z tego nie wyszło :-D. Złapałam potem od kogoś po 4-5 latach i całkiem lekko przeszłam. U męża też nie było sensacji z tą chorobą.

anihira - ORS 200 Hippa jest podobno obrzydliwe i dzieci nie chcą tego pić

reklama
U nas katarek przechodzi - dziś jest już o niebo lepiej, praktycznie można nieśmiało rzec, że katarku brak!! Nie wiem, co pomogło, ale pomogło :-) Rano jeszcze ten nasivin zakropiłam i nic poza tym :tak: No tylko tę witaminkę C - chyba można dawać? Mam Cebion - Anihira albo Celinko - mogę podawać? Przez ten okres zimowy? Tak po dwie kropelki trzy razy dziennie? Dobrze będzie?

A tak przy okazji katarku, dziś gadałam z sąsiadem i on mi polecił nebulizator, czy jakoś tak - że u nich jak dzieciaki maja katar to robią inhalacje z soli morskiej i oklepuja i zwykle to pomaga i nic więcej nie trzeba - macie jakieś zdanie o tym? Stosuje ktoś może takie urządzonko? :sorry:

Do góry