reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

raport medyczny- czyli nasze pociechy u lekarza

asia i kuleczka
ja karmię piersią wiec gaviscon podaję łyżeczką-to jest tylko 15ml, a mała i tak połowę rozlewa ale takich twardych kupek to u niej nigdy nie widziałam-lekarze pozostawili mi decyzję albo podawac dalej albo zrezygnowac-Jezu-kocham ten kraj!!!:angry:

reklama
...a my drugiej wizycie - usg bioderek - wszystko OK!!!! Oczywiście jakaś matka mnie zagadała na korytarzu i się nasłuchałam horrorów z sali porodowej i opisów chorych dzieciaczków.... Naprawdę cieszmy sie z naszych zdrowych dzieciakow!!!!

my po wizycie usg bioderek, obawiałam się ze coś może być nie tak bo to dopiero pierwsza wizyta, wiec późno, ale na szczęście wszystko w jak najlepszym porządku.
dostaliśmy na karteczce ćwiczenia na stopki co by w przyszłości płaskostopia uniknąć

a u nas wizyta u ortopedy wciąż przed nami, też trochę obawiam się, że jest późno, ale z drugiej strony nie zauważam jakichś nieprawidłowości, no i nasza pani pediatra też nic niepokojącego nie widzi, ale dla pewności pójdziemy do ortopedy i zobaczymy co nam powie, jeśli zleci nam usg to zrobimy, a jak nie to nie :sorry2:

ja w książeczce zdrowia dziecka mam napisane usg bioderek na 8 tygodni także jutro chyba pójdziemy. Z Oliwią też tak byłam i potem kontrola na 4 miesiące

u nas niestety niedorozwój lewego bioderka :-( lekarz kazał nam ją narazie pieluchować i kłaść często na nodze :szok: aż się boję bo ta pozycja to taka mocno siedząca :baffled: a to chyba za wcześnie :confused:
dziś byliśmy też w p. rehabilitacyjnej i mam z córcią ćwiczyć 5x dziennie :-( odwracać jej główkę prawie na siłę i ma tak lezeć na brzuszku - kurcze nie dość że ona się drze jak leży na brzuszku w ogóle to jeszcze jak jej przekręcę główkę to chyba płuca wypluje z wściekłości :no::wściekła/y::wściekła/y:
i jeszcze mi lekarka powiedziła że musimy zrobić usg głowy bo małej opadają za często oczka w dół i to może być oznaką jakieś szpary w głowie :szok::szok::szok:
ojjj nazbierało się tego wszystkiego trochę a myślałam że nic jej nie jest :zawstydzona/y:

Ania a sama szpary nie miala w bani czy nie przyjrzalas sie dokladnie?

Piernicze nie ide na zadna szczepionke. Az strach co wymysla jak sie lekarzowi na oczy ze synem pokaze..

Ostatnia edycja:
o ja pierdziele, strach się bać iść do lekarza! :no: mi też się wydaje, że młoda jest "normalna" ale wiadomo, co lekarz mi powie :confused:
jak kłaść na nodze? moja wyobraźnia nie działa... :zawstydzona/y:
moja często tak jakby "siedzi" mi na kolanach, swoimi pleckami do mojego brzucha, ale to raczej półleżąca pozycja jest...

ja mam 14 kwietnia bioderka...pozno,ale co zrobic.... w poniedzialek pierwszy raz szczepimy.... w piatek pediatra i tak sie kreci.....:tak:
Anik ,ale Cie nastraszyla ta lekarka....Matko-ja juz bym z niepokoju zwariowala...ehh. idz poradz sie innego pediatry kochana

reklama
Do góry