• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

refluks wrodzony

Moja córka do 2 roku życia przez ząbkowanie właśnie nie jadła W OGOLE stałych pokarmów. Co się z nią nachodzilam po lekarzach to moje. Jasne że choroba chorobie nie równa, ale objawy podobne i tak samo wpływają na dziecko.
Wracając do autorki postu, moja córka do 2 roku życia była głównie na mleku i chyba najlepszą rade jaką uslyszalam to że dopóki dobrze przybiera na wadze, morfologie ma w porządku to nie ma co zmuszać do stałych pokarmów - próbować podawać jak najbardziej ale jeżeli nie che to nie zmuszać. U nas jednak była trochę inna przyczyna wiec może Ty przynajmniej spróbuj odrobinie zagęszczać to mleko w butelce. Np. Jedną łyżeczkę kliku na 180ml mleka. I stopniowo tydzień po tygodniu zwiększać?
Caly czas zagęszczam i to nawet większymi ilościami. Może faktycznie jedyna rada to czekać. Dziękuję za rady i dodania troche nadziei na to ze kiedyś zacznie jeść :)

reklama
Caly czas zagęszczam i to nawet większymi ilościami. Może faktycznie jedyna rada to czekać. Dziękuję za rady i dodania troche nadziei na to ze kiedyś zacznie jeść :)
A powiedz jeszce tylko, Twoja córka morfologie ma w porządku? Poprawę u nas było widać odkąd mały zaczął chodzić, chociaż rodzice chłopczyka dalej trzymają mu dietę (teraz już glownie pilnują plynow). Mały ma 2 latka i całkiem nieźle sobie "radzi" z refluksem ;) życzę dużo cierpliwości i zdrówka dla małej ;)

Wczesniej miala
A powiedz jeszce tylko, Twoja córka morfologie ma w porządku? Poprawę u nas było widać odkąd mały zaczął chodzić, chociaż rodzice chłopczyka dalej trzymają mu dietę (teraz już glownie pilnują plynow). Mały ma 2 latka i całkiem nieźle sobie "radzi" z refluksem ;) życzę dużo cierpliwości i zdrówka dla małej ;)
Dziękuję :) Wcześniej miała średnie wyniki. Od ponad miesiąca podaje żelazo ze zlecenia pediatry i ostatni wynik morfologii i żelaza byl bardzo dobry. W dalszym ciągu podaje żelazo pewnie dopóki nie zacznie jeść mięsa.

Może warto jechać do szpitala. Tam zrobią serię badań i dadzą może kroplówkę.. Rozumiem, że szukasz kogoś w podobnej sytuacji- na razie bez efektu.. Trzymam kciuki żeby problem szybko minął.

A robiłaś samo żelazo czy również w kierunku wiązania żelaza (np. TIBC) + ferrytyna, ewentualnie kał na krew utajoną?
Nawet prawidłowy poziom żelaza nie świadczy o tym, że jest prawidłowo przyswajane.

Moj syn miał do roku i do roku na samym cycu, do dziś jest nie jadkiem, ale refluksu juz nie ma. Jest drobny, podaje mu maksymalnie duża ilość witamin naturalnych w mleku, w butli, bo piję do dziś dwa razy dziennie mleko, "mamooo kako" i już wiem ze nie tknie nic! Jest wybiórczy, cwany, nie możemy przemycic nic. Dramat. Za tktdrugi syn, zmiata wszystko z talerza !!

reklama
A robiłaś samo żelazo czy również w kierunku wiązania żelaza (np. TIBC) + ferrytyna, ewentualnie kał na krew utajoną?
Nawet prawidłowy poziom żelaza nie świadczy o tym, że jest prawidłowo przyswajane.
Samo żelazo (tak zlecił pediatra). Krew utajona robiłam dawno bo wczesniej miala ze względu na alergie. Odkad jest na mm nie ma tego problemu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry