reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozczarowana macierzyństwem

reklama
Mam to samo. Początkowo w pracy myślałam, że nie wysiedzę. Z czasem przywykłam do tego niedosypiania.
Jak pierwsze dało spać (od 3 mies nocki przesypine. Jak nakarmiłam o 23 spokój buł do 6) tak teraz drugie rewanżuje to. Równowaga w przyrodzie zachowana 🤣

Co do opieki męża nie mogę narzekać. Angażował się przy pierwszym i teraz. Kąpiel od samego początku to jego domena. PRACUJE DLUej niż ja, ale zawsze po powrocie przejmuje młodsza bym ją w tym czasie miała chwilę na pobieganie czy samotny spacer, zakupy itd. Oboje tak organizujemy czas by każde z nam miało choć chwilkę dla samego siebie
u nas jest to samo. On nawet stwierdził, że wstaje do młodszej w nocy, żebym ja spała ze starszą (śpi całą noc), bo jednak trudniejsze i gorsze jest bycie z nimi dzień w dzień samej. Kąpałam młodszą przedwczoraj sama i poszło mi beznadziejnie - wyszłam z wprawy, bo jakoś od połowy ciąży mąż robił to zupełnie samodzielnie. Każdej kobiecie życzę takiego mężczyzny, a dziecku ojca.

Mam to samo. Początkowo w pracy myślałam, że nie wysiedzę. Z czasem przywykłam do tego niedosypiania.
Jak pierwsze dało spać (od 3 mies nocki przesypine. Jak nakarmiłam o 23 spokój buł do 6) tak teraz drugie rewanżuje to. Równowaga w przyrodzie zachowana 🤣

Co do opieki męża nie mogę narzekać. Angażował się przy pierwszym i teraz. Kąpiel od samego początku to jego domena. PRACUJE DLUej niż ja, ale zawsze po powrocie przejmuje młodsza bym ją w tym czasie miała chwilę na pobieganie czy samotny spacer, zakupy itd. Oboje tak organizujemy czas by każde z nam miało choć chwilkę dla samego siebie
Dlatego ja produkcję kończę na 1 dziecku....
Ja chwile dla siebie mam jak mala zasnie🙄

Tak zrobię....oby poskutkowało😉
powinno zadziałać 😉 daj znać jak poszło.

Wiesz, to bardzo rozsądne z Twojej strony. Ja na przykład nie rozumiem kobiet, które radzą sobie same z dzieckiem i robią kolejne dzieci. Przecież wiadomo, że jak z jednym nic nie zrobi to z kolejnym też nie. Nie poddawaj się, będzie dobrze ☺️

u nas jest to samo. On nawet stwierdził, że wstaje do młodszej w nocy, żebym ja spała ze starszą (śpi całą noc), bo jednak trudniejsze i gorsze jest bycie z nimi dzień w dzień samej. Kąpałam młodszą przedwczoraj sama i poszło mi beznadziejnie - wyszłam z wprawy, bo jakoś od połowy ciąży mąż robił to zupełnie samodzielnie. Każdej kobiecie życzę takiego mężczyzny, a dziecku ojca.
Odpowiedzialny facet tak robi....Ja niestety zyje z takim,ktory od 7 miesiecy przewinąl dziecko moze z 5 razy,nie przebrał ani razu sam....posiedzi z nią jak musze isc do sklepu czy raz na poł roku do fryzjera,a wiem ze są gorsi

reklama
powinno zadziałać 😉 daj znać jak poszło.

Wiesz, to bardzo rozsądne z Twojej strony. Ja na przykład nie rozumiem kobiet, które radzą sobie same z dzieckiem i robią kolejne dzieci. Przecież wiadomo, że jak z jednym nic nie zrobi to z kolejnym też nie. Nie poddawaj się, będzie dobrze ☺️
Ja nie chcę żeby moje dziecko było jedynakiem i mam lekki problem 🤣🤣

Do góry