reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Testy owu nie pokazują że jest owu tylko test owu pokazuje skok LH A czy faktycznie pęcherzyk graafa pękł i uwolnił komórkę jajowa to tylko na USG będzie widoczne ewentualnie jeszcze można dojrzeć to na temp ale temp trzeba mierzyć cały cykl o tej samej godzinie zaraz po przebudzeniu bez wstawania z łóżka i w jednym miejscu.

Wiem [emoji4]

reklama
Tzn ja jestem ogólnie zdania, ze do starań nie ma co się na początku przyznawać, nikomu nie musimy sie tłumaczyć, a wiadomo, jak to ze staraniami bywa.
A jak już się dowiesz o ciąży, to szczególnie w takiej pracy, masz absolutne prawo do zwolnienia.

Dokładnie.. mój pracodawca ciągle sobie żartuje, że może któraś poszłaby na L4 ciążowe żeby nie musieć zwalniać ludzi i pyta czy żadna się nie wybiera.. moim zdaniem chore. Co w takiej sytuacji powiedzieć? Że staram się od pół roku i nie wiem kiedy się uda? Też jestem zdania, że nie ma co się przyznawać, bo nie wiadomo kiedy się uda..

Ja bym nie mówiła, u siebie też nic nie powiedziałam, że się staram. To jest każdego indywidualna sprawa, czy się stara o dziecko, czy nie, a pracodawca zatrudniając młode kobiety liczy się z tym, że ta może zajść w ciążę w każdej chwili [emoji6]

Jadę do domu zamknęliśmy szybciej lokal można zwariować z tego goraca. Ludzie też niegłodni w taki upał więc i ruch słaby. Straty nie ma a godzina szybciej w domu.

Ja niedawno dojechałam do domu i pierwsze co to zaserwowałam sobie chłodną kąpiel. O niczym bardziej nie marzyłam[emoji173]️
Oj ja mam taki sam plan. Jadę pociągiem do domku podleje szybko ogródek moje pomidorki i chłodny prysznic.
A potem fikołki (jak mi się nie chce ) ale już mi m pisał że on czeka i będzie spełniał obowiązek małżeński ( aż się boje wykończona po pracy )

Ja mam cykle 29-30 dni. I od dłuższego czasu według moich obliczen i objawów owu mam właśnie tego 16-17dc ale no do tej pory się nie udało zaskoczyć

reklama
Do góry