Trzymam mocno kciuki, ja nie miałam nic innego tylko to
No właśnie jesteś dla mnie świetnym przykladem [emoji106] oby i u mnie się to sprawdziło
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
No właśnie jesteś dla mnie świetnym przykladem [emoji106] oby i u mnie się to sprawdziło
O to nie wiem wtedy co i jak. Ale jeśli znasz no to super. Nie każda ma Taką wiedzę.A jak dokładnie znam datę poczęcia?
Lekarz dokładnie Ci wyliczy datę porodu. Natomiast jeśli chodzi o liczenie tygodni to nawet lekarze różnie to liczą, jednak w większości tak, ze 5t+1d to już mówią, ze to jest 6 tydzień (rozpoczęty 6 tydzień)
O to nie wiem wtedy co i jak. Ale jeśli znasz no to super. Nie każda ma Taką wiedzę.
(Nie) dziękuję [emoji16]
A powiedzcie, od psa też można załapać tą toksoplazmozę? Zawsze kojarzyłam to z kotami [emoji849]
U nas to proste było bo w pon był na monitoringu jajeczko jeszcze było, wieczorem było przytulnie, rano następnego dnia też a wieczorem już mąż wyjechal za granicę [emoji39]także musiało to być wtedy
A czyli ja mam rozpoczęty 6tydz ale to skomplikowane
To jest mega dziwne że taki kolor śluzu [emoji3061]
Już 2 dni [emoji4] dziękuję [emoji11]Kochana napewno się sprawdzi. Trzymam kciuki i życzę Ci aby szybko ci zleciało te 4 dni do testowania.
O której masz wizytę w czwartek?Paola425 to się w czwartek Razem cieszymy i seietujemy. Boże jak się okaże że oba mi ładnie pękły i oba się zagnieździły to będę chyba najszczęśliwszą osobą na świecie. Ale jak się nie uda też się nie załamie bo to 1 cykl dopiero więc bardziej na zasadzie obserwacji organizmu.
Ale itak się cieszę
Dziękuję [emoji11]Trzymam mocno kciuki, ja nie miałam nic innego tylko to
U mnie pod tym względem to pedantka jestem, wszystko dokładnie czyszczę i myje po mięsie, jajach pełna dezynfekcja [emoji16] a po psie będzie sprzątał mąż w takim razieJeżeli pies je surowe mięso, bądź jest szansa, że na dworze zje jakieś stworzenie, to również może zarazić. W przypadku kotów i psów zarazić można się tylko odchodami zwierzęcia, nie ma innej możliwości. Ja mam 2 koty i psa i lekarz powiedział mi, że większa szansa jest, że zarażę się od surowego mięsa, jaj, warzywa niż od zwierząt. Dlatego tak ważna jest dokładność w myciu warzyw, deski i noża po krojeniu mięsa i żeby myć dobrze ręce po każdym kontakcie z surowym jajem i nie jeść ich na surowo, bądź na miękko. Jajek, którym pękła skorupa podczas gotowania również nie jemy.
Ja co miesiąc przed okresem mam taki mleczny śluz, wiec u mnie nawet jego pojawienie się niewiele by znaczyło[emoji26] martwi mnie jednak to, ze może przesunęła mi się owulacja