reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Ale extra [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] zdjęcie weźmiesz za tydzień. Mnie dziś boli trochę brzuch. Mała rośnie.
Ja już koczuje na placu zabaw [emoji23][emoji23][emoji23] bo się Oli umówił z kolegami. I tak 2h tu posiedzę a oni biegają na boso.

O 17.30 wizyta i potem znów idę na plac zabaw.

Czekam na wypłatę. Pierwsza wypłata z ZUS jestem ciekawa kiedy mi przeleja.
Od 17 lipca jestem na l4 i za cały lipiec dostałam jeszcze wypłatę normalnie z przedszkola. A za sierpień to już nie wiem mam nadzieję że przeleja. Czytałam gdzieś że mają 30 dni od momentu kiedy l4 do nich dotrze. Ale zdarzało się tak że księgowa zapomniała np u kolezanki

Ja dziś tez spędzę pół dnia na placu zabaw pewnie, siostrzenicy pilnuje[emoji39]
Powodzenia na wizycie[emoji8]

reklama
Ale extra [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] zdjęcie weźmiesz za tydzień. Mnie dziś boli trochę brzuch. Mała rośnie.
Ja już koczuje na placu zabaw [emoji23][emoji23][emoji23] bo się Oli umówił z kolegami. I tak 2h tu posiedzę a oni biegają na boso.

Od 17 lipca jestem na l4 i za cały lipiec dostałam jeszcze wypłatę normalnie z przedszkola. A za sierpień to już nie wiem mam nadzieję że przeleja. Czytałam gdzieś że mają 30 dni od momentu kiedy l4 do nich dotrze. Ale zdarzało się tak że księgowa zapomniała np u kolezanki
Ja mam ten plus, że pracuję w wielkiej firmie i to oni, a nie ZUS wypłacają mi pieniądze z L4 i mam wszystko tak, jak dotychczas. A wiem właśnie, że z tymi przelewami z ZUSu to czasami dużo nerwów jest. I one są wypłacane za taki okres, jaki masz na zwolnieniu. Czyli jakbyś miała wizyty i zwolnienia co 2 tygodnie, to co tyle będzie rozliczane.

Słuchajcie skończył mi się Ovarin który w swoim składzie na kwas foliowy. Ale nigdzie w aptece nie mogę do dostać i aktualnie czekam na zamówienie... Czy zamiast tego mam kupić na zastępstwo jakiś kwas foliowy? I zażywać zanim tamten przyjdzie? Nie chce za długiej przerwy

Dzięki dziewczyny! [emoji8] mam nadzieje, że w przyszłym tygodniu dostanę to L4 od niego i będę sobie cała ciąże chodzić do tego lekarza, tak się obawiałam a w sumie bardzo fajnie przebiegła wizyta. A ten tydzień w pracy jeszcze jakoś dam radę [emoji39] @paola425 dziś dzień dobrych wiadomości! Czekam teraz na Twoje [emoji7] pewnie tez już zobaczysz serduszko..[emoji173]️
No ja jestem mega zadowolona z tej Twojej wizyty, super, że tak fajnie zostałaś potraktowana [emoji3059] a ogólnie coś powiedział o tym l4, czy w ogóle nie było tematu? A no i ile mm ma Twój kropek?
No i powiem Ci, że liczę dzisiaj na serduszko, bo mam już stracha jak nie wiem [emoji849] mąż mnie uspokaja, ale ja już zdążyłam ześwirować tak... I jeszcze boję się co z tym l4, czy dostanę...

Twoja to już się teraz będzie się powoli rozpychać coraz bardziej [emoji7] i współczuję Ci placu zabaw w ten upał, jest strasznie na dworze. Ale wiem jak to jest, kiedyś jak mieliśmy małego pod opieką to też się umówił na placu i trzeba było iść [emoji16] fajnie, że ma kumpli
Słuchajcie skończył mi się Ovarin który w swoim składzie na kwas foliowy. Ale nigdzie w aptece nie mogę do dostać i aktualnie czekam na zamówienie... Czy zamiast tego mam kupić na zastępstwo jakiś kwas foliowy? I zażywać zanim tamten przyjdzie? Nie chce za długiej przerwy
To zależy kiedy przyjdzie [emoji6] jak dzień dwa nie weźmiesz to się nic nie stanie, ja tez nie zawsze regularnie brałam przed ciążą [emoji6]

Szybko poszło! [emoji3] wszystko w porządku, według usg 5+6, czyli jeden dzień różnicy co do moich obliczeń [emoji6] serduszko pięknie bije.. nie słyszałam ale widziałam [emoji7][emoji7][emoji7] piękny widok!!!!! Ogólnie jestem zadowolona z wizyty bardzo, nawet pozytywnie zaskoczona, tylko L4 nie dostałam, zlecił badania i powiedział ze w przyszyłym tygodniu założymy kartę ciąży i pogadamy o l4.
Ufffffff, emocje opadły [emoji23][emoji7]
Ale super kochana, czyli dwa dni różnicy między nami bo ja dziś 5t4d... Ale jeszcze się nie umówiłam bo się boję że nie będzie serducha [emoji85] gratuluję mega się cieszę twoim szczęściem [emoji3590]

No ja jestem mega zadowolona z tej Twojej wizyty, super, że tak fajnie zostałaś potraktowana [emoji3059] a ogólnie coś powiedział o tym l4, czy w ogóle nie było tematu? A no i ile mm ma Twój kropek?
No i powiem Ci, że liczę dzisiaj na serduszko, bo mam już stracha jak nie wiem [emoji849] mąż mnie uspokaja, ale ja już zdążyłam ześwirować tak... I jeszcze boję się co z tym l4, czy dostanę...Twoja to już się teraz będzie się powoli rozpychać coraz bardziej [emoji7] i współczuję Ci placu zabaw w ten upał, jest strasznie na dworze. Ale wiem jak to jest, kiedyś jak mieliśmy małego pod opieką to też się umówił na placu i trzeba było iść [emoji16] fajnie, że ma kumpli To zależy kiedy przyjdzie [emoji6] jak dzień dwa nie weźmiesz to się nic nie stanie, ja tez nie zawsze regularnie brałam przed ciążą [emoji6]
Telefonu nie ma więc się u mawiają słownie [emoji23] podsuchalam ich rozmowę jak gadali sobie ze dziewczyny to same kłopoty [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Dziewczyny kiedy najwcześniej witać serducho? W 6 skończonym tygodniu czy w 6 zaczętym?
Muszę się umówić na wizytę ale teraz paraliżuje mnie strach po braku serduszka w 9 tygodniu :(
Czuję że teraz los się do mnie uśmiechnie ale chce od pierwszej wizyty słyszeć serduszko

Telefonu nie ma więc się u mawiają słownie [emoji23] podsuchalam ich rozmowę jak gadali sobie ze dziewczyny to same kłopoty [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Haha tacy mali a tacy mądrzy [emoji23] dobrze, że tak myśli, przynajmniej nie będziesz musiała za szybko wyskakiwać z kasy na kino i popcorn [emoji16]
Dziewczyny kiedy najwcześniej witać serducho? W 6 skończonym tygodniu czy w 6 zaczętym?
Muszę się umówić na wizytę ale teraz paraliżuje mnie strach po braku serduszka w 9 tygodniu :(
Czuję że teraz los się do mnie uśmiechnie ale chce od pierwszej wizyty słyszeć serduszko
Wiesz co to chyba nie ma reguły, u każdego inaczej wychodzi. Ja ostatnio 5+6 jeszcze nie miałam, ale liczę, że dziś 6+3 zobaczę [emoji4]

Haha tacy mali a tacy mądrzy [emoji23] dobrze, że tak myśli, przynajmniej nie będziesz musiała za szybko wyskakiwać z kasy na kino i popcorn [emoji16]Wiesz co to chyba nie ma reguły, u każdego inaczej wychodzi. Ja ostatnio 5+6 jeszcze nie miałam, ale liczę, że dziś 6+3 zobaczę [emoji4]
Trzymam kciuki w takim razie, też coś nieśmiało napisałam na kwietniowkach ale nie wiem jak mnie przyjmą bo sporo was już tam :)

reklama
Do góry