reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Dzień dobry dziewczyny:) Ja właśnie czekam na jazdy, dzisiaj tylko plac godzinkę i do domu. Muszę w końcu odgruzować chatę i będę peklowac karkówka ponieważ mój m ma urodziny w przyszły wtorek :) jakaś kolację mu przypichce. Chciałam mu kupić torbę bo jeczy że potrzebna ale tyle tego jest, a on Skubaniec wybredny, że na żadną się nie zdecydowałam. Zrobiłam wczoraj pierwszy test owu, jest ładny i w sumie mogłabym podciągnąć go pod pozytywny. Jednak wiedząc, że jajeczko rośnie powoli poczekam jeszcze. Trzeba zacząć bamboszenie bo przez ostatnie zakwasy oboje nie mieliśmy mocy na nic [emoji14]

Dzień dobry dziewczyny:) Ja właśnie czekam na jazdy, dzisiaj tylko plac godzinkę i do domu. Muszę w końcu odgruzować chatę i będę peklowac karkówka ponieważ mój m ma urodziny w przyszły wtorek :) jakaś kolację mu przypichce. Chciałam mu kupić torbę bo jeczy że potrzebna ale tyle tego jest, a on Skubaniec wybredny, że na żadną się nie zdecydowałam. Zrobiłam wczoraj pierwszy test owu, jest ładny i w sumie mogłabym podciągnąć go pod pozytywny. Jednak wiedząc, że jajeczko rośnie powoli poczekam jeszcze. Trzeba zacząć bamboszenie bo przez ostatnie zakwasy oboje nie mieliśmy mocy na nic [emoji14]
No to moja droga do dzieła! Bierz się za niego [emoji41] A na zakwasy najlepsze rozciąganie
Dokładnie, jak zwykle moja macica, przysadka czy co tam jeszcze nie współpracuje i odmawia normalnych cykli ( chyba kopa w [emoji527] zasadze to zacznie współpracować [emoji1787][emoji1787]). I po wizycie u dr orgametril przez 6 dni po nim czekać na @, już te 6 dni brania minęły (juuuuupi!) i dziś 2gi dzień bez tabsow i czekam.
Śmiesznie to brzmi ale oby @ szybko przyszła [emoji847][emoji847]

Mnie dzisiaj wszystkie 'gnaty' bolą [emoji35] nie wiem czy to spowodowane pogoda, przeziębieniem czy pms. No wytrzymać nie można A trzeba się powoli zbierać do pracy. Czekam spokojnie na @ bo wszystkie znaki na niebie na nią wskazują. Piersi przestały boleć czasem pobolewa brzuch no i standardowo wyskoczył już 1 syfek. Także cykl jak cykl.

Martwię się co z naszą @RoseGold w dalszym ciągu się nie odezwała. Mam nadzieję że u niej wszystko ok

Dziewczyny, czy przeziębienie może wpłynąć na jakość plemników u lubego? Bo mi się cholernik rozchorował, a owulacja nadchodzi :p

Dziewczyny, czy przeziębienie może wpłynąć na jakość plemników u lubego? Bo mi się cholernik rozchorował, a owulacja nadchodzi :p
Wydaje mi się że może.. Ale nic straconego próbujcie :D
Mnie dzisiaj wszystkie 'gnaty' bolą [emoji35] nie wiem czy to spowodowane pogoda, przeziębieniem czy pms. No wytrzymać nie można A trzeba się powoli zbierać do pracy. Czekam spokojnie na @ bo wszystkie znaki na niebie na nią wskazują. Piersi przestały boleć czasem pobolewa brzuch no i standardowo wyskoczył już 1 syfek. Także cykl jak cykl.

Martwię się co z naszą @RoseGold w dalszym ciągu się nie odezwała. Mam nadzieję że u niej wszystko ok
No właśnie co z @RoseGold, mam nadzieję że ma tylko awarię telefonu czy coś albo pojechała baraszkowac do męża :)

Dziewczyny jestem teraz na zwolnieniu płatnym 100 % później będę na zasiłku chorobowym z zusu. Czy ZUS normalnie będzie mi płacil 100 % mojej podstawy jeśli w lipcu byłam na zwolnieniu lekarskim?

Na nowym zwolnieniu mam kod A/B O20
Totalnie się na tym nie znam i nie wiem co to oznacza a w internecie nie jestem w stanie tego zrozumieć.

Dziewczyny jestem teraz na zwolnieniu płatnym 100 % później będę na zasiłku chorobowym z zusu. Czy ZUS normalnie będzie mi płacil 100 % mojej podstawy jeśli w lipcu byłam na zwolnieniu lekarskim?

Na nowym zwolnieniu mam kod A/B O20
Totalnie się na tym nie znam i nie wiem co to oznacza a w internecie nie jestem w stanie tego zrozumieć.
ZUS wylicza średnią Twoich zarobkow z ostatnich kilku miesięcy minus jakieś tam podatki. Nie wiem dokładnie może Marta będzie bardziej w temacie

reklama
Wiecie co dziewczyny , kiedyś kupiłam aloes , jutro wyślę wam fotkę bo taki len ze nie chce mi się już wstać [emoji23] . Recenzje miał super a jest tak beznadziejny ze szok . Taki super nawilżający ze po paru dniach myślałam ze jestem jakaś chora , skora aż się luszczyla i chciałam iść do lekarza , ale ze szwagierka tez go kupiła i powiedziała ze skora z nóg jej się sypie to odrazu wiedziałyśmy ze to przez niego . Używam go tylko po goleniu bikini bo tyle dobrego ze po nim nie mam podrażnienia w pachwinach a tak zeby smarować skore to jest dramat . A takie super opinie ma na rosmann
O, jaki to aloes? Jestem ciekawa, bo chciałam kupić i daruję sobie jakby co ten, który odradzasz :p

Cześć dziewczynki. Pamiętacie mnie jeszcze? Nie zaglądałam tu wieki... :o troszke miałam zawirowania z mężem, chyba przerosła nas ta cała sytuacja z pragnieniem drugiego dziecka. No stop liczenie dni, kiedy/jak i wszystko wokół tego się kręciło. Często sie kłócilismy.. daliśmy sobie spokój na jakis czas...co będzie to będzie..(choć latka lecą..) Może los i życie tak nas kieruje żeby posiadać jedno dziecko (choc wariuje czasem z tego pragnienia).
A co tam u was? Ktorej się poszczęścilo♡♡? Z miłą chęcią będę zaglądać tu jeśli nie pogonicie:p
Pozdrawiam was serdecznie.
Pamiętamy! Oznaczałam Cię nawet kiedyś, pytałam o Ciebie. Najważniejsze, że wszystko ok.
Los na pewno Was jeszcze nagrodzi kolejnym bobo, ale wtedy, kiedy sobie to zaplanował, więc nie pozostaje Wam nic innego jak czekać :D

Marta ja ważę 70 kg a nie jestem w ciąży [emoji1787][emoji1787][emoji1787] nie łam sie
Ja nie jestem w ciąży i marzy mi się mieć takie 70kg :p

Do góry