• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Asia ,no dobrze krowie,ale specjalnie modyfikowane. Zresztą ja nie mówię,że to źle. LeRemi ma rację, kiedyś nie było i jak trzeba było to i od maluszka dzieci dostawały i nic im nie było.

Podpowie ktoś coś z tą manna?:)

reklama
ja staram się wybierac owocowe słoiczki bez tych dodatków ale od paru dni daje małemu starte jabłko surowe z pokruszonym biszkoptem a banana poduszonego widelcem:-)

wczoraj zaliczyliśmy pierwszy dzien bez cyca w dzien. Rano dostał 6.00 cyca a potem dopiero o 21!!! musiałam z drugiego sciągnąc bo myslałam ze mi cyc pęknie...

o 19.45 dostał 150ml kaszki owocowej na mm i o 21 wypił całego cyca spał do 3.30:szok::szok:

dzis jadł cyca o 7.00 o 9 chciałam mu dac mleko z kaszką łyzeczką ale zjadł tylko 50ml i po 30min zasnął... jak zasypia to musiał wczesniej ssac cyca teraz ssie miękki rożek;-)

K8 oglądam tę stronę z deserkami...

Dziewczyny mam pytanie, nie wiem za bardzo, na którym wątku, ale wydaje mi się, że na tym może być. Lila jak jadła dania z marchewką to robiła takie zabarwione na pomarańczowo kupy. 3 i 4 dni temu jadła dania z buraczkiem w roli głównej, a od wczoraj i dziś te kupy są takie czarne z elementem czerwonego czegoś. Czy to możliwe, że to po buraczki, ale dopiero teraz? Po 3, 4 dniach? Czy któraś z Was się z takimi kupami spotkała, że tak powiem?

MieMie, oczywiście niemowlęcy żołądek trawi w małym procencie, wszystko przechodzi przez jelita gładko i to co zje jest wydalane, my też mamy takie kupy.

edit: u nas dziś ryba dorsz, burak, kalafior, dynia i marchewka, zjedzone ze smakiem.

Słuchajcie mój M mówi, że Ula ciągle je:) powiedzcie mi czy nie daje jej za często jeść, ja daje jej tak jak ja jem, czyli często, zdrowo, raczej mało i najwięcej do godzin popołudniowych.

W nocy, nad razem je pierś;
8 - 8.30 sinlac;
za dwie h na drugie śniadanie owoc z manną;
potem 0 12 - 13 obiadek;
koło 16 cycek;
ok. 18 je kaszkę na cycowym mleku;
potem koło 22 na dobranoc znów cyc.

Doda, że oprócz tego jednego dnia buntu wszytko je ładnie i nie mało.

Ostatnia edycja:
Asia, mój Tymek je od dawna 6 posiłków. 6-7 to dobra ilość posiłków na dobę.
MieMie, jak ja podałam Tymkowi buraczki to już wieczorem miał buraczkową kupę. Wyglądała dosłownie tak jak jego buraczkowy obiadek na talerzu :-D. Nie wiem, czy jest możliwe, żeby po trzech dniach dopiero wyleciało z Lili to co zjadła. Ale wydaje mi się to dość późno. W międzyczasie nie robiła kupy?

reklama
MieMie wszystko możliwe. Wszystko zależy od szybkości przemiany materii u dzieci. U nas po buraczku dopiero na drugi dzień była buraczana kupa. Była taka ciemno-czerwona. Ponieważ obiad z buraczkami miał wtedy zrobiony na 3 dni więc taka kupa się utrzymywała dość długo. Potem jadł obiadek z brokułami i kupy były w odcieniu zielonego.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry