reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Hm.. To to był szpinak czy brokuły..?

Jejku, biedna Olinka.. :-(. Ucałuj ją ode mnie.
Mam nadzieję, że już ją brzuszek nie boli..
I to podobno zielone warzywa.. sprzyjają wypróżnianiu.:confused::dry:, akurat..!

Tak tak chodzilo mi o SZPINAK pomylilam sie :zawstydzona/y::tak::-D
Przestal ja bolec zaraz jak zrobila kupke UFFFFFFF a jak mnie ulzylo Po kupce byla cala szczesliwaKupka byla zielona czyli szpinakowa Ale narazie sie rzegnamy ze SZPINAKIEM:rofl2:
Moze i zielone warzywa pomagaja Ale na Oli chyba nie dzialaja

reklama
a my dzisiaj walczylismy z dynia z ziemniakiem....no i nic nie wywalczylismy.byl tylko jeden wielki ryk i tylko biaglam do kuchni mleko robic.ni cholery nie chcial tego, ani marchewki....wypoije tylko soczki i jeszcze jabluszko przejdzie.to nawet caly sloik zje .a to to bleee.w sumie to sie nie dziwie bo sprobowalam i w zyciu bym tego nie zjadla...kto to wymysla?;-)

No i my dziś też po ziemniaczkach z dynią, Bartek jadł ale żadna rewelacja. Marchewki nic chyba nie przebije:-)

A bananka też już dawałam jakiś czs temu tylko rozgniotłam i bardzo mu smakował.
Wygląda na to że Bartek lubi próbować nowe smaki.
Też próbowałam te ziemniaczki i jak dla mnie to niezbyt dobre:baffled:

Ostatnia edycja:
Dorotko ja daje malej kaszke, tak gesta wieczorem jako ostatni posilek czyli tak przed 7 i mowiac szczerez mala woli ta kaszke z lyzki niz mleko z butelki.Fakt ze zjada jej mniej bo ok 120 ale mysle ze wartosciowo to tyle samo bo jest gesta.Mi tez sie wydaje ze kaszka i kleik to za duzo, ale nie mowie tego z doswiadczenia tylko raczej intuicyjnie;-)
Moja malutka je codziennie juz obiadek albo deserek i kaszke na noc, a poza tym oczywiscie mleczko_Ostatnio "zaszalalam" i postanowilam jej sama dcos ugotowac.Kupilam organiczne brokuly i marchewke, ugotowalam na parze i zmiksowalam a mala....nawet jednej lyzeczki nie przelknela.Po prostu trzymala to w buzi i tyle.Chyba nie pasuje jejmamina kuchnia :-pDobrze ze mialam sloiczek w zapasie:-D

Dziewczyny, czy wasze słodkie maleństwa zjadają już zawartość całego słoiczka?
Moja Zosia na razie je zawartośc słoiczka(np.Hipp Dynia z ziemn.) w ciągu 3 dni.
Ostatnio dałam jej do spróbowania soczek Hippa,składniki małoalergizujące podobno,ale miała potem zaczerwienioną buźkę i znowu przy zgięciu łokci pojawiła się szorstka skóra i zaczerwienienie..Przecież nie będę jej karmić całe życie piersią;) Mamy też problem z kupką, robi raz na 7 dni niestety..Czy też któraś z mam karmiących piersią ma u swojej pociechy takie problemy?Co robić??

Dzięki Dorotko:)
Czy mogłabyś mi zdradzić co zrobić,żeby pokazywało się zdjęcie mojej Zosi albo przesłać link do instrukcji jak to skutecznie zrobić..Nie mogę sobie poradzić

Mary...ponoć ok 8 kupek to rozwolnienie (tak mói moja mama piguła) i to takich tryskających...bocycowe dzieciaczki mogą robic wiecej kupek. Co do obiadków. MOże odstaw dynię i daj samą gotowana marchew na początek, potem ziemniaczka...a potem wróc do dyni.
Co do zdjeć. Możesz je dołaczyć za pomocą takiego spinacza, który pojawi sie w okienku jak będziesz pisać posta;_)

reklama
Dzięki Dorotko:)
Czy mogłabyś mi zdradzić co zrobić,żeby pokazywało się zdjęcie mojej Zosi albo przesłać link do instrukcji jak to skutecznie zrobić..Nie mogę sobie poradzić

Ja np klikam na jakies zdjecia od jakiejs dziewczyny Tam sa wzory w jaka ramke chcesz zdjecie :-)
Wchodzisz na ustawienia i szukasz opcji edytuj sygnature Tam wklejasz to zdjecie lub suwaczek :-)Wczesniej Przy zdjeciu musisz skopiowac kod z BB i wkleic w edytuj sygnature
Nie wiem czy dobrze wytlumaczylam Moze ktos inny lepiej ci to wytlumaczy bo ja ciemna masa jestem z kompa :-D

Ostatnia edycja:
Do góry