reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
My mieliśmy z bobovity jagody, jabłko i chyba coś jeszcze, nie pamiętam..

Hippowym królikiem oczywiście Jasiek pluł dalej niż widział, masakra, może za jakiś czas spróbuję jeszcze, bo mam jeszcze jeden słoik..

Kasiulka u nas był podobny problem, sprawę rozwiązało podawanie przez dwa dni jabłek z suszoną sliwką, tylko nie pamiętam jakiej to firmy było. A Ela wczesniej męczyła się z jedną kupą półtorej doby. teraz już jest w porządku :)

reklama
Kupilam Jaskowi taki o to gryzak do podawnia roznych pokarmow i musze Wam powiedziec, ze o ile mialam watpliwosci przed kupnem, czy to jest ok dla dziecka, tak teraz jak widze mojego Malucha, jaki jest zachwycony jak "pracuje" nad jego zawartoscia:-D, to wiem ze dobrze zrobilam! No i my mozemy zjesc spokojnie kolacje, bo tak to zagladal nam w oczy, ze my jemy a on nic.

Takze polecam, zwlaszcza, ze i tak dziecko ciagle wszystko wpycha do buzi - pieluszki, zabawki, kocyki...a tu rzucil sie na gryzaka i nagle polecialo mu cos smacznego, ale byl zachwycony, az pial z radosci, jak obrabial slodka brzoskwinke czy kawaleczek arbuza:tak:

tableware_5360_hdr_1.jpg

Do góry