reklama

Rozszerzanie diety maluszków

ja tak daje. Tj na 1 mleko, a kaszke na 2. A ze kaszke daje o 23 to jak widze ze mi przysypia to przekrecam na 3 aby wiecej zjadła :)

Nie wiem czy za szybko leci - moja tylko pierwszy raz się zaksztusiła gdy z przyzwyczajenia sobie mocniej pociągneła. Teraz juz je bez najmniejszego problemu.

A w butelce masz smoczek (ten co z nia był) dla noworodków. On ma za małą dziurkę. Chyba mini na nim pisze.

reklama
Wiem, że niektóre z Was polecały mi butelkę LOVI, no więc zakupiłam:-) i mam pytanie:

Kupiłam taką: Lovi, Butelka 250 ml ze szczoteczką silikonową do mycia ząbków gratis - Canpol Sp. z o.o. - Świat niemowlaka - Smyk.com

w niej jest smoczek z jedną kropelką. Dokupiłam też ten trójprzepływowy, ale na necie krążą opinie, że bardzo leci przez ten smoczek i czy na jednej kropelce, czy na trzech to i tak strumień duży. Jak jest u Was?? Czy na jednej kropelce mogę dać np. mleko/wodę, a na trzech kropelkach kaszkę??
Co prawda nie zaczynam jeszcze karmienia butlą,ale chcę być na to gotowa.

ja używam głownie dr browna , ale niestety nie ma albo ja nie znalazłam do nich smoka trójprzepływowego :-( a, że w szpitalnej wyprawce dostałam butelke lovi postanowiłam kupić do niej przepływowy i niestety ja potwierdzam mleko leci jak szalone nawet na 1 i Wik mi się krztusi :no: jak jest z kleikiem to dla 1 na jedynce jest ok :-) sama musisz po testować i zobaczyć jak mała ciągnie i co dla niej będzie ok :-D

Muńka ja też mam Lovi ze smoczkiem trójprzepływowym i próbowałam podawać mleko na jednej kropelce, ale małemu leci zdecydowanie za szybko. Więc u nas ta butelka jest tylko do kaszki. Podaję ją na jednej kropelce, czasem na 2 jak już jest końcówka i mały się niecierpliwi. Tylko, że moja kaszka jest dosyć rzadka, bo ja daję pół łyżeczki manny. Jesli by to miała być taka bardziej gęsta (np. kleik lub kaszka bezglutenowa), to pewnie bym podawała z ustawieniem na 2 kropelki :)

Muńka to chyba zależy od dziecka bo moja Misia wsuwa mleko z trójprzepływowego na 1 bez żadnego problemu więc musisz spróbować ale na pewno ten smoczek który był z butelką to jest taki od 0 do 3 mca więc będzie za wolny

Iwon myślę że możesz spróbować z tą zupką, rozumiem że to hipp bo moja Misia jej nie chciała, nie smakowała jej

Tak kasiu, ta zupka hippa :tak: Moze jutro podam.

Qrcze dziewczyny, za 1,5 m-ca wracam do pracy i nadal nie moge zabrac sie za przestawianie malego z karmienia UU na mieszane :no: A przeciez jak wroce, bede mogla go karmic tylko 2-3 razy, reszta MM. Wy juz zaczelyscie? Czy moze planujecie odciagac pokarm w pracy?

Iwon - ja planuje odciągać w pracy. Ustwiłam już troszkę mała tak, że będzie mi potrzebna tylko jedna porcja pokarmu w czasie kiedy mnie nie będzie. I tą porcję zamierzam w czasie pracy "udoić". Ale sama wiesz jak jest - plany sobie, życie sobie....

reklama
Iwon - ja planuje odciągać w pracy. Ustwiłam już troszkę mała tak, że będzie mi potrzebna tylko jedna porcja pokarmu w czasie kiedy mnie nie będzie. I tą porcję zamierzam w czasie pracy "udoić". Ale sama wiesz jak jest - plany sobie, życie sobie....

Kochana a jak jej ustawiłaś posiłki? Możesz opisać swój plan? :)

Niespodzianka wydaje mi się, że można próbować ponownie zdecydowanie wcześniej - miesiąc, dwa to chyba długo.

A ja znalazłam fajny artykuł nt. schematu żywienia niemowląt, który wyjaśnia wiele niejasności

http://dziecko.onet.pl/75622,0,43,s...211_kiedy_i_jak_rozszerzac_diete,artykul.html

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry