Ja mam zamiar najpierw dać ziemniaka z marchewką ze słoiczka:-)
Od razu marchew i ziemniak, Tak? Razem. Bez wprowadzania pojedyńczo warzyw. A czy rozszerzanie diety konsultowałyście z pediatrą?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Ja mam zamiar najpierw dać ziemniaka z marchewką ze słoiczka:-)
Od razu marchew i ziemniak, Tak? Razem. Bez wprowadzania pojedyńczo warzyw. A czy rozszerzanie diety konsultowałyście z pediatrą?

Gdy oswoi sie z warzywami to dopiero później zaczac dawac deserki ;-)Ja jak narazie dosypuje małemu od 4 dni 1 łyżeczke kleiku kukurydzianego do kolacyjki. Jak narazie nic mu nie jest, wiec dziś dosypę ryżowego
A od niedzieli zaczynamy z marcheweczką
Mysle ze równiez przez 3-4 dni i znów coś nowego, np brokułki. Mąż mówi ze moze lepiej dłuzej na jednym warzywku sprawdzać reakcje ale jakbym tak miała czekac tydzień to przeciez w ciągu miesiaca miałby tylko 4 nowosci, wiec bez sensu... Mysle ze 3-4 dni starcza. Gdyby było cos nie tak to raczej tego 3 dnia jakies objawy nietolerancji juz by wystąpiły...
U nas jest sama marchewka ale jeśli chodzi o ziemniaki to mam z dynią i ze szpinakiem, też nie spotkałam sie zeby same ziemniaki były...