reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
ja daje na wieczor do 6 miarek mleka 2,5 miarki kleiku i jak Jasio sie budzi nad ranem to tez mu daje mleko z 2 miarkami kleiku - dzieki temu sniadanie je okolo 09:00 - 10:00 (co nie znaczy ze spi to tej godziny...:dry:)

aczkolwiek jesteśmy tylko na cycu (i jak najdłużej chcemy być) - postanowiłam dizisja podzielic sie obiadem z syniem - akurat gotowałam brokuły. jedna "różyczkę" przetarłam przez sitko - wyszlo tego ze dwie male lyzeczki, odrobine papki wlozylam malemu do buzi a ten jakby nie zauwazyl obecnosci warzywka w otworze gębowym :-), nie wiedzial glupol co ma z tym zrobic, nawet jezykiem tego nie wypychal, po prostu zignorowal zielonego - w koncu calosc wyladowala na sliniaku,
ehhh - zachciało sie matce eksperymentow

Gal u nas była to kwestia smoczka - kupiłam smoczek NUKA - rozmiar od 6 do 18 miesięcy - rozmiar dziurki large - super płynie przez nią i Piotruś wciąga i kleik i kaszki aż mu się uszka trzęsą :-D:-D

ja właściwie nie patrze na proporcje podane na opakowaniu tylko daje na oko tak zeby nie było za geste i płyneło przez smoczek ale jeśli chodzi o kaszke to na 120 ml mleka daje prawie 3 stołowe łychy :tak::tak:

kleik albo kaszkę daje raz lub dwa dziennie - na kolację i na śniadanko:tak: ale mój Piotruś niestety nie śpi dłużej po tym - więc właściwie daje mu tylko dla smaku :tak: ale i tak nie jest żle bo jak zje o 8 to potrafi do 3 w nocy spać :tak:

a nowe pokarmy też podajemy bez szczególnych zaleceń - eksperymentujemy :) na razie jest ok - Piotrusiowi smakuje marchewka i deserki z bananem - jabłuszka czystego nie lubi bo kwaśne ... no i musimy zacząć zupki :)

dziękuję za odzew.
Polazłam do sklepu już całkiem pozbawiona wiary, ale wiem, że muszę coś zdziałać. Więc kupiłam smoka "3" Avent, smoka NUKA do papek i kaszek, smoka Canapol i specjalnie butelkę do Canpola, bo nie miałam akurat.
I co w domku się okazało? że moje dziecko po wielu próbach przeprosiło smoka z Aventu trójprzepływowego i wypiła 150 ml!!!! reszta smoków poszła w diabły:-D
ale już sprawdziłam, że po kąpieli chce zwykłe mleko, a w nocy albo rano wypije z kleikiem:sorry2:
i już nie wiem, czy to dobrze jej chcę dawać nie na noc?
Jutro kupie jej kaszkę, zobaczymy
Gosiu- a tą kaszkę to o jakiej porze dnia dajesz?
Kasro- ty trzymasz na I, tak? :dry:

U nas kleik na 50 %, bo mała się oswaja;-)
teraz zobaczymy z kaszką, bo smaczniejsza jest to i ona może będzie chętna?bardziej chętna...:-D

reklama
Gal - ja zaczelam jasiowi dawac kleik rowniez w nocy (nad ranem) - zeby dluzej wytryzmal do sniadania :-)
No i lobuz znowu pije mleko z kleikiem bez protestwo wieczorem po kapieli - to raczej byla kwestia chyba lekkich kolek - zaczelam mu dawac znowu Infacol popoludniu i po kolkach ani sladu :dry:

Do góry