Marzena_29
Zaangażowana w BB
Cześć mam w domu wcześniaka urodzonego w 36 tygodniu ciąży. Jest na mleku motyfikowanym. Ale chce jemu wprowadzać diety, tylko niewiem kiedy mogę i od czego powinnam zacząć?? Synek ma już 10 tygodni i 2 dni..
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
10 tygodniowe dziecko nie siedziU wcześniaków przez pierwszy rok liczy się ten korygowany. Ale 36tc to już nie taki wcześniak.
Patrz przede wszystkim na gotowość. Czy potrafi stabilne siedzieć, czy w ogóle chce jeść. Pamiętam, że dziecko musi siedzieć jak je, żadnych bujaków.
Swojemu wcześniakowi z 36tc rozszerzałam po 6 mies I takie są najnowsze zalecenia who niezależnie czy dziecko na kp czy mm.Cześć mam w domu wcześniaka urodzonego w 36 tygodniu ciąży. Jest na mleku motyfikowanym. Ale chce jemu wprowadzać diety, tylko niewiem kiedy mogę i od czego powinnam zacząć?? Synek ma już 10 tygodni i 2 dni..
Wg wieku korygowalnego. Jesteście pod opieką neonatologia? On wszystko wyjaśniDobrze w takim razie poczekamy. A jak obliczyć wiek u wcześniaka??
Na tej stronie też liczyłam i wyszło nam że synek ma 10 tygodnii i 2 dni.U wcześniaków podaje się tzn wiek korygowany. Można sobie obliczyć jakimś kalkulatorem internetowym, na przykład tutaj: https://www.komlogo.pl/index.php/component/wiekmetrykalny/
Wiek skorygowany powinien też podać pediatra pod którego opieką jest dziecko. Powszechnie jednak uważa się, że donoszenie ciąży do 35 tygodnia nie zawsze wymaga posługiwania się wiekiem skorygowanym, temat do dyskusji z lekarzem.