reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

wkleje ten z ktorego jestem w miare zadowolona;-)
Super Fajny KUBEK Niekapek GERBER Suzy's zoo (221986450) - Aukcje internetowe Allegro
mam jeszcze Aventu ale nie jestem z niego zadowolona, mam jeszcze dwa kapki, ktore dostalam w prezencie ale z niekapka mozna zrobic kapka. Natalka nie umie ciagnac z niekapka a co dopiero Marta,wiec nie wiem czy Marta pociagnie przez slomke jak z butelki nie chce...a ponoc z cyca sie trzeba bardziej napracowac..

reklama
Karlam, fajny ten bidon-chyba spróbuję...
Ja mam niekapek aventu- mały nie umie zassać...jak ściśnie dziąsłami to już całkiem mu nie poleci, tylko się pobawi...
i mam jeszcze z Canpola ale ustnik-kapek, bo jak był chory to nie chciał pić wogóle , więc mu przez ta dziurkę w ustniku wlewałam trochę i połykał...ale kurna sam chce trzymać , a z tego cholerstwa soczek ląduje na ubraniu...

Przy okazji chciałam odradzić butelki Canpola balonik (któras pisała na innym wątku, że chyba kupi...). Z tej butelki przez nakrętke przy smoku wylewa się mleko...wystarczy, ze nie tak się zakręci (nawet jak usiłujesz kilka razy i dokładnie) i leci mleko na dzieciaka-koszmar...
Może trafiłam na lipną serię, ale znalazłam je na internetowej liście bubli dla dzieci, przez to właśnie wylewanie zawartości i niemożność dokręcenia ...czasem uda się, że nie leci, ale wiecie jak dziecko jest głodne , a tu wylatuje przez nakrętkę mleko to szaleju można dostać...

Czyli wychodzi na to, że
  • kubek niekapek nie dobry, bo się ciężko ciągnie (bez skojarzeń:-D)...
  • kubek kapek nie dobry, bo się wszystko rozlewa
Czyli ja jednak chyba skuszę się na ten bidon niekapek. Kupie i zobaczymy jak Hania zareaguje:-). Dziękuję za rady, mam nadzieje, że dobre wnioski wyciągnęłam:tak:.

Ania Chyba dobre, bo ja też tak to odebrałam :-D

Kamilala No patrz, a ja chciałam kupić ten balonik Canpola jak mały miał się urodzić i zrezygnowałam. Nie pamiętam już nawet dlaczego. I chyba dobrze zrobiłam, bo miałaby z tą butlą same problemy. Dobre ostrzeżenie :tak::-D

Wczoraj bylismy w kościele i Roszko wykazał siię wieloma zdolnościami:tak:
Przez całą mszę siedziała, wstawał, chichrał się do ludzi ( to była mała msza dla Polaków, więc wiele osób się zna).
Mało tego, zaczął podrywać jakąś małą dziewczynkę może 1,5 roku:tak::-D
Dziewczynka podeszła a ten się do niej tak śmiał że aż, gadał po swojemu,dziewczynka dotknęła go po buzi, Roszko też chciał ją dotknąc i chwycił za jej włosy:szok::zawstydzona/y:ale dziewczynka nie zareagowała.
To było niesamowite, jak Rochul potrafi się komunikować z innymi dziećmi:szok::-D

Dodam jeszcze,że po mszy włożyłam go do wózka i przestał się wygłpiać. Nawet jak ludzie przychodzili go pozaczepić, to się dział z rękoma założonymi, niereagujący na zaczepki. Zmęczył się chyba:-p

... my podobne sytuacje przeżywaliśmy już w kolejce w sklepie, gdzie Mateusz zapatrzył się na małą blond ślicznotkę Julkę (3 latka) i zaczął ją strasznie zaczepiać :-D a ostatnio na szczepieniu szalał w towarzystwie prawie swoich rówieśniczek Zuzi i Ani, które też po raz pierwszy zobaczył .... i nawet .... trzymanie się za rączki było :szok::-D;-).... że oni już w tym wieku wiedzą jak się za te sprawy zabierać :-D:-D:-D;-)
... ale ogólnie to nasz synek chyba woli trochę starsze dziewczyny ..... typu ;-)sąsiadki, ekspedientki, panie na poczcie itd.

Ania Chyba dobre, bo ja też tak to odebrałam :-D

Kamilala No patrz, a ja chciałam kupić ten balonik Canpola jak mały miał się urodzić i zrezygnowałam. Nie pamiętam już nawet dlaczego. I chyba dobrze zrobiłam, bo miałaby z tą butlą same problemy. Dobre ostrzeżenie :tak::-D
U mnie balonik z Canpola przy Natalce sie bardzo dobrze sprawdza:-D:-Da wyprobowalam troche tych butelek;-)no ale kazda ma swoj typ;-)

reklama
Hmmmmm to chyba najlepiej uczyć od razu ze szklanki/kubka dla dorosłych. I po kłopocie.
Tak wczoraj dalam Martusi wlasnie soczek a dzis jej dalam wode z butelki prosto z takim nie jak ma plyn do naczyn tylko cos kolo tego;-)Moze beda z niej ludzie:-Dno i moze jak wypije z takiej butelki to moze z tego bidonu tez...hm;-)

Do góry