reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój marcowych smyków czyli "moje Maleństwo już potrafi"

U nas od rana robi papa i tez mówi papa:-) ahhhhhhhh cudak mój:-)

A sądziłam że dziecko zapomina starych umiejetności na rzecz nowej:sorry2: zawsze u nas tak było po czym jak oswoi się z nowością przypomina jej sie cala reszta:-D

reklama
U nas ostatnio hitem jest również papa, kosi kosi łapki ( jak się nauczyła to teraz przy jedzeniu zawsze robi kosi kosi ), no ogólnie naśladowanie nas, potrafi kaszleć i siompać noskiem na zawołanie, tylko usłyszy że ktoś kaszlnie to ona od razu naśladuje. No i szczeka razem z naszym pieskiem, oczywiście brzmi to troszke inaczej ale idzie z nim równo :) ehhhh cwaniara wogóle z niej

a u nas z chodzeniem dlaeko i dobrze...:D na razie raczkuje powoli,ja tam wole by jeszcze troche byl mniej sprawny.A kosi kosi to od dawna hit u nas.:D

jezu a u nas non stop wstawanie przy szafkach, półkach, nawet na ścianie się wspina na kolankach, dobrze że mamy kojec i w miarę go lubi inaczej masakra by była. w kojcu chodzi w koło niego. puszcza się jedną ręką i wędruje cudawianki, o raczkowaniu pełzaniu nie wspomnę.

Pawelek zaczyna sie puszczac i isc, ale troche mu to jeszcze nie wychodzi.
Chwieje sie i albo laduje na podlodze i jest placz albo uda mi sie go zlapac w ostatniej chwili :-)

a my od ostatniego grudnia raczkujemy !!! Jezu ... ile się naczekałam :-) Już się bałam, że zacznie chodzić z raczkowanie zostanie pominięte :dry: Ja z tych mam co wierzą w zbawczą moc raczkowania ... zatem stymulowaliśmy się w tym temacie ma maxa :happy:

Marcowiątkom gratuluję nowych umiejętności !

reklama
Do góry