reklama

Ruchów dziecka nie odczuwam

Katarzyna32

Zaciekawiona BB
Witam serdecznie. Jestem w 21 tygodniu ciąży. Od 18 tyg zaczęłam już czuć ruchy maluszka. Tydzień temu miałam usg połówkowe i powiedziano mi że wszystko wygląda dobrze. Od kilku dni nie odczuwam już ruchów dziecka i niepokoi mnie to trochę bo to moja pierwsza ciąża. Czułam się spokojna kiedy mogłam poczuć ruch synka. Czy to może być normalne? Mieszkam w Anglii i nie chce siać paniki, szczególnie w obecnej sytuacji jak korona wirus. Bardzo proszę o poradę.

reklama
Rozwiązanie
Dziękuję Kazumi 😃 jestem teraz bardzo spokojna. Mieszkam w Anglii, cieszę się że położna mi wszystko dokładnie wytłumaczyła. Tydzień temu na usg zaproponowano mi usg dopochwowe. Nie bardzo wiedziałam w jakim celu i byłam wystraszona, teraz dokładnie wiem dlaczego. Przez moje ułożenie łożyska chcieli mieć pewność czy nie urodzę dużo za wcześnie.
Nie czuje od 2 dni. Wcześniej czułam dość mocne kiedy leżałam płasko na plecach aż nawet podkoczylam z wrażenia. Czytałam wiele na ten temat i jak wspomniałam nie jestem pewna czy to normalne i czy nie siać paniki bo jest to 21 tydzień ciąży dopiero i tydzień temu miałam usg i wszystko było w porządku.

Witam serdecznie. Jestem w 21 tygodniu ciąży. Od 18 tyg zaczęłam już czuć ruchy maluszka. Tydzień temu miałam usg połówkowe i powiedziano mi że wszystko wygląda dobrze. Od kilku dni nie odczuwam już ruchów dziecka i niepokoi mnie to trochę bo to moja pierwsza ciąża. Czułam się spokojna kiedy mogłam poczuć ruch synka. Czy to może być normalne? Mieszkam w Anglii i nie chce siać paniki, szczególnie w obecnej sytuacji jak korona wirus. Bardzo proszę o poradę.
Też uważam, że skoro czułas a teraz nie czujesz to coś może ale nie musi być złego. A pamiętasz na której ścianie masz dno macicy? Podobno gdy dno jest na zlej ścianie to ruchy slabiej i pózniej się odczuwa. Tyle, ze juz wcześniej czułas. Wg mnie powinnas skonsultować się z ginem

Moim zdaniem powinnas sie udac do lekarza. Lepiej to sprawdzic chociaz nie musi dziac ske nic zlego

reklama
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi. Po pierwsze chce aby mnie potraktowano poważnie a nie gdy zadzwonię przykładowo do położnej ona mi powie ze to jest normalne na tym etapie ciąży. Jem codziennie coś słodkiego aby małemu zrobić przyjemność i moc go poczuć. Zamówiłam też monitoring bicia serca przez internet bo od 2 jestem niespokojna. Jest to dziwne bo kiedy jeszcze nie czułam pierwszych ruchów synka byłam niespokojna czy maluszek rośnie zdrowo a teraz kiedy wkoncu go poczułam znowu się martwię że coś może być nie tak. Nie wiem dlaczego mam czarne scenariusze w głowie.

reklama
To normalne, ja jak sie za dobrze czuje to panikuje ze mnie nic nie boli[emoji2356]
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi. Po pierwsze chce aby mnie potraktowano poważnie a nie gdy zadzwonię przykładowo do położnej ona mi powie ze to jest normalne na tym etapie ciąży. Jem codziennie coś słodkiego aby małemu zrobić przyjemność i moc go poczuć. Zamówiłam też monitoring bicia serca przez internet bo od 2 jestem niespokojna. Jest to dziwne bo kiedy jeszcze nie czułam pierwszych ruchów synka byłam niespokojna czy maluszek rośnie zdrowo a teraz kiedy wkoncu go poczułam znowu się martwię że coś może być nie tak. Nie wiem dlaczego mam czarne scenariusze w głowie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry