reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ruchy, kopniaczki, czkawka itp - czyli co się dzieje w naszych brzuszkach

Moja mała może do najbardziej ruchliwych nie należy ale codziennie wieczorem fika koziołki, niestety tatuś ma jeszcze problemy z wyczuciem:dry: ale myślę że w najblizszym czasie się doczeka:blink:

reklama
Moje maleństwo przez ostatni tydzień zrobiło się bardzo aktywne - prawie cały dzień szaleje. A wieczorem to aż cały brzuch mi skacze:tak::-DWspaniałe uczucie:tak:Już nawet mój mąż miał okazję zobaczyć i poczuć jego/jej harce. Czasem przykłada słuchawki lekarskie do brzuszka i próbuje podsłuchać maleństwo:-D

Trudno powiedzieć - serduszka nie słychać ale słychać tak jakby przelewającą się wodę. Tylko nie wiem czy to szyleństwa maleństwa czy moje wnętrzności:-DAle jak kopnie centralnie w membranę to słychać:-D

Ja tez przykladam :p Probuje cos tam uslyszec, ale ciezko jest :p
Musze sie pochwalic, ze wkoncu czuje kopniaczki :) poczulam dopiero pod koniec 20tygodnia. Jak narazie czuje je tylko ja, nie czuc ich gdy przyklada sie reke do brzuszka.. hmm czy ten moj maluszek jest naprawde taki malutki ? w czwartek ide na drugie badanie prenatalne i bede wiedziala czy napewno chlopczyk, ajjj ;)

Ja też dopiero niedawno wyczułam kopniaki, a raczej poruszanie się mojej dzidzi bo kopniakami to się nie da jeszcze nazwać :no:. Moja koleżanka dopiero w 6 miesiącu poczuła więc .... każda z nas inaczej przechodzi ciąże i inaczej wszystko odczuwa.:-)

a ja na poczatku czulam je bardzo wyraznie, a teraz to jakos malo aktywne to moje malenstwo, ja sama musze sie dobrze wsluchac w brzuszek zeby cos poczuc, dziwne, ale jak bylam u lekarza to polozna mowila ze to nic takiego

Hej mamusie czy wasze maleństwa też mieszkają tak nisko w brzuszku, mój synuś jak kopie to tylko ta bardzo niziutko :happy2:

carol_ka i martynaag jeszcze trochę a brzuszki będą nam się wywracać na wszystki strony :-):-):-)
Pozdrawiam w ten słoneczny dzionek:-)

dombar, moje maleństwo też raczej nisko czuję, ale moja położna powiedziała że to o niczym nie świadczy :-), więc chyba się nie ma o co martwić :-)

reklama
A mój Piotruś, to kopie jak mu się podoba i gdzie mu się podoba. Od wczoraj upodobał sobie prawy bok i aż brzuch mi cały faluje. Po raz pierwszy Mąż to widział, ale się śmiał. A na dole też kopie, widać kręci się jak na karuzeli... ;-);-);-);-)

Do góry