reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ruchy Maleństwa

Sylwia ciesze sie ze czujesz ruchy malenstwa,bo z tego co pamietam to sie martwilas,teraz juz wiesz jakie to jest przyjemne.Ja bardziej sie martwie kiedy dlugo nie kopie niz jak kopie caly czas,wtedy klade sie na plecach i obserwuje brzusio czy widac lekkie falowanie,bo wtedy wiem ze oddycha.
Anusiakanusia wykorzystaj kazda chwile z tatusiem malenstwa,mam nadzieje ze niedluggo znowu bedziecie mogli byc razem.
BUZIACZKI!!!

reklama
Lwica, wiesz, że moje małe chyba czuje, że je podsłuchuję przez stetoskop i kopie tuż obok, ale tak mocno, że aż brzuszek podskakuje. Nie spodziewałam się, że to może być tak miłe

Sylwia to i tak dobrze ze jak podsluchujesz to Cie kopie a nie ucieka,bo ja jak bylam u poloznej i ona probowala puscic odglos serduszka to dzidzia uciekala.Dobrze ze kopniaczki sa tak przyjemne,bo inaczej z taka czestotliwoscia to byloby ciezko wytrzymac,gdyby bolaly.
Pozdrowionka.

hej , moój chłopiec kopie czasem jak szalony, jęsli kopie, ale ogólnie to ma już taki cichy cały tydzień.Wczoraj byli u mnie Rodzice an obiadku . Po jedzonku położyłam się i jak zaczął kopać. Mama połozyła ręke na moim brzuchu i dostała kopniaka!!To pierwsza osoba w Rodzinie, któa poczuła taki konkret!!!Super, że to własnie ONA:)
pozdrawiam

Nausea ale Twojej mamusce sie udalo,widocznie dzidzia poczula ze to wlasnie babcia,ktora bedzie rozpieszczac malca.
Milego weekendu i duzo odpoczynku. :D

Czesc brzuchatki :)
Moja mała zaczęła kopać w 19 tygodniu, a ja sie już wtedy martwiłam, że to za późno, bo do głowy nawbijano mi, że powinno kopać w 15 tygodniu.
Teraz się nie przejmuje tym co radzą mi "dobre" starsze panie, które zjadły wszytskie rozumy.
Mała kopie regularnie po jedzeniu, ale przecież jak każda dzidzia ma prawo się zmęczyć i zrobić sobie przerwę od kopania :)
Zauważyłam również, że jeśli ja jestem zmęczona to i maleństwo nie kopie, ale nie jest to powodem do zmartwień, bo już nastepnego dnia po długim śnie i zjedzeniu czegoś pożywnego daje o sobie znak :)
Przyszłe mamuśki nie przejmujcie się na zapas czymś co tak na prawde jest naturalne.
Pozdrawiam Was wszystkie :)

Adrenalina, mój synek zachowuje się dokładnie tak jak twoja malutka :) Od kiedy odwrócił się główką do dołu to traktuje mnie kopniaczkami w żołądek, niestety :( jak widać ma dobry cel ;) :)

reklama
troszke zazdroszcze wam mamusie tych kopniec!ja nie czuje nic oprucz przelewania sie i burczenia w brzuchu a bardzo bym chciala!!!podobnie jak ty Adrenalina wszyscy w rodzinie i znajomi ciagle sie pytaja czy juz kopie bo przeciez juz dawno powinno!!sama sie martwie ze nie czuje a oni jeszcze dolewaja oliwy do ognia i zaczynam sie zastanawiac czy naprawde jest wporzadku?to moja pierwsza dzidzia wiec sobie tlumacze ze pozniej zaczne odczuwac ruchy a moze nie potrafie ich rozpozac no ale tak na nie czaekam ze nie moglam ich przegapic przeciez?!napewno jest ok przyjdzie pora to beda -mam nadzieje buzka dla wszystkich malych rozrabiakow w brzusiach

Do góry