reklama

Ruchy maluszka

litle pony ruchy dziecka można poczuć bardzo wcześnie , nawet i w 16 tc ale to wszystko zależy od tego która to ciąża , jak jesteś zbudowana itp . A ruchy będą powtarzać się coraz częściej z dalszym rozwojem ciąży i maluszka , daj mu szansę urosnąć i ciesz się jak poczujesz choćby tylko raz dziennie . A pozatym nasze maluszki też mają swoje ciche dni również , każdy ma też swoje ciche dni , one też . Trochę pozytywnej myśli i będzie ok , one tez to czują .

reklama
Ja także nic. Albo nie wiem, że to TO. Czuję tylko kamień w macicy i delikatne, przyjemne rozpieranie.
Ale jestem cierpliwa, więc poczekam na prawdziwe ruchy. Myślę, że panikowanie z powodu nieodczuwania ruchów na tym etapie ciąży to szukanie dziury w całym. A ostanie czego dziadzia potrzebuje do prawidłowego rozwoju to stres mamusi;-)

Dokładnie tak jak piszesz - skoro wszyscy lekarze twierdzą, że trzeba poczekać z ruchami malca do 22 tc to tak jest i nie ma sensu się stresować.
A tak na marginesie przez te upały mój synek się bardzo uspokoił... czekam z niecierpliwością jeszcze te 2 tygodnie, żeby poczuc kopniaczki :))

cristalrose co ty czujesz?? rozpieranie?? tzn takie jakby dzidziusie wypychal sie do gory az wbrzuszek taki twardawy sie wydaje takie masz uczucie?? jezeli cie dobrze zrozumialam to powiedz o tym lekarzowi i o gtym kamieniu tez... ze tak czujesz. takie rozpieranie i uczucie jakby dzidzia sie wypinal na brzuszku calym na dole to moga byc skurcze macicy one nie bola a brzuch twardnieje mialam takie cos po szwie i lekarka mowila ze to sa skurcze z reszta w tamtej ciazy tez to mialam i bylam pewna ze dziecko mis ie wygina tak. ale moze cie zle zrozumialam poprostu i jest wsio ok :) wiec nie martwie cie juz tylko uwazaj na takie cus jakby w przyszlosci sie pojawilo :)

Odetchnęłam z ulgą, bo czytając, że zaczęłyście czuć ruchy nawet w 15 tc, zaczęłam mieć schizy ;-), że to moja druga ciąża, a u mnie dzidziuś cichutko siedzi i się nic nie odzywa. Ale w 16 tygodniu i 6 dniu maleństwo dało o sobie znać :tak::-).
I tak jak u
Wiolcia_6 w taki gorąc moje dzieciątko również jest mniej aktywne.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry