reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszkow

Gratuluje kazdego mocnego kopniecia, ja poki co odczuwam codziennie ruchy, i czuje je w ciagu dnia dosc czesto wiec jestem przeszczesliwa :)
Czekam kiedy poczuje je reka...a najbardziej kiedy mój to poczuje

reklama
Ja długo nic nie czułam, albo tylko przez chwilę z rana takie bulgotanie, ale od kilku dni jak sobie spokojnie leżę to czuję coraz częściej i wyraźniej:-D
Wyczytałam też, że jak się ma łożysko ułożone na przedniej ścianie to te ruchy są mniej wyczuwane - trochę mnie to uspokoiło:happy2: Na takie prawdziwe kopniaczki, jak piszecie to będę musiała jeszcze poczekać..eh...

Wyczytałam też, że jak się ma łożysko ułożone na przedniej ścianie to te ruchy są mniej wyczuwane - trochę mnie to uspokoiło:happy2:
To prawda, bo ja pierwszy raz mam właśnie łożysko na ścianie przedniej, przedtem zawsze było z tyłu i zupełnie inne były te pierwsze kopniaczki, dużo silniejsze - ale wszystko się rozkręci, więc się nie denerwuj :-)

U mnie przez to łożysko na przedniej ścianie nie wiemy na 100 % jaka będzie płeć. Może dziewczynka, ale nie wiadomo jeszcze...
Całe dziecko było widać a w tym ważnym miejscu akurat łożysko tylko...

dziewczyny z tymi lozyskami przodujacymi co wam lekarze mowia o porodach? bo kolezanka ma rodzic 25 grudnia i podobno juz jakos ma miec cesarke bo nie chca czekac do grudnia! szok.

dziewczyny z tymi lozyskami przodujacymi co wam lekarze mowia o porodach? bo kolezanka ma rodzic 25 grudnia i podobno juz jakos ma miec cesarke bo nie chca czekac do grudnia! szok.

Ja akuratnie nie mam łożyska przodujacego, ale rozmawiałam z lekarzem na temat cc i on powiedział, że każda ciężarówa, która ma łożysko przpdujące kwalifikuje się do cc.

Łożysko na przedniej ścianie to nie to samo, co łożysko przodujące - przodujące jest wtedy, kiedy zasłania ujście i istnieje niebezpieczeństwo, że się odklei przy skurczach i dzidziuś się udusi, zanim się urodzi - bo najpierw zacznie rodzić się łożysko... Z tego, co mi wiadomo, to zawsze kończy się to cesarką, i to nawet nie czeka się zazwyczaj do terminu, właśnie z tego powodu, żeby nie zaczęło się odklejać.
Ale jak na grudzień, to i tak chyba za wcześnie? Może już jej się rozwiera ujście i coś z tym łożyskiem się dzieje niedobrego?

u mnie dzidzia zaczela teraz dawac tak bardziej czadu kolo 5 rano bo od kilku dni michaska wstaje o 3 40 i do 5 nie spi bo ida jej 3 zeby i jak ona w koncu zasnie toska w brzuchu zaczyna dawac no i jak tu usnac, czasem to mam dosc bo ledwo co na oczy widze i spac mi sie chce a ta w najlepsze kopie hehe. dobraly sie z siostra jedna przestaje dawac mamie w kosc zaczyna druga

Dziewczyny a jak wasze bobaski reagują na badanie usg? Bo moje wczoraj całe badanie kopało jak szalone. W miejscu, w ktrorym lekarz dotknal zaraz byl kop:-D az lekarz czul i smial sie:-) a najfajniej bylo ogladac te kopy na monitorze:-)

reklama
Do góry