• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sen 2.5 latki

kama1112

Fanka BB :)
Witajcie, czy uwazacie, ze dziecku ktore wlasnie skonczylo 2.5 roku wystarczy 11h snu na dobe? Moja corka spi 9-9.5 h w nocy, okolo 1.5- max ,2 h w dzien. Czasami nie usnie w dzien, wowczas kladzie sie o 20 a wstaje okolo 7 ( czyli tez 11h) na dobe. Nie wydaje sie byc wypoczeta po 9h snu nocnego, ale wczesniej niz 13 nie usnie na drzemke. Od poczatku mielismy rozne problemy ze snem ale martwi mnie ta ilosc snu. Czasam czytam, ze dzieci w spia w tym wieku 13 h. Jak to u was wyglada?

reklama
Witajcie, czy uwazacie, ze dziecku ktore wlasnie skonczylo 2.5 roku wystarczy 11h snu na dobe? Moja corka spi 9-9.5 h w nocy, okolo 1.5- max ,2 h w dzien. Czasami nie usnie w dzien, wowczas kladzie sie o 20 a wstaje okolo 7 ( czyli tez 11h) na dobe. Nie wydaje sie byc wypoczeta po 9h snu nocnego, ale wczesniej niz 13 nie usnie na drzemke. Od poczatku mielismy rozne problemy ze snem ale martwi mnie ta ilosc snu. Czasam czytam, ze dzieci w spia w tym wieku 13 h. Jak to u was wyglada?
Wystarczy 😉 Moja corka majac 2,5 roku poszla do przedszkola i wtedy zrezygnowala z drzemek , idzie spac zwykle po 20, a w tygodniu musi wstawac po 6 , jak jest zmeczona to czesem przytnie komara po poludniu i tyle 🙂

Mam córkę w podobnym wieku i najczęściej zasypia o 22 i wstaje o 8, w dzień maksymalnie 1 godzina drzemki więc też wychodzi 11 godzin snu na dobę. A w dzień jest pełna energii, nie wykazuje oznak niewyspania więc chyba takim dzieciom wystarczy tyle snu 🙂

Moja 3.5 latka zanim skończyła rok zrezygnowała z drzemek. Sen nocny od 22/23 do 6/7. Dopiero od niedawna zasypia 21/22 i śpi do 6.45
Wystarcza jej to chociaż też się martwiłam.
Półtora roczna zasypia ok 20 i wstaje ok 6 a w dzień jedna drzemka od 15 min do 45min

Moja 3.5 latka zanim skończyła rok zrezygnowała z drzemek. Sen nocny od 22/23 do 6/7. Dopiero od niedawna zasypia 21/22 i śpi do 6.45
Wystarcza jej to chociaż też się martwiłam.
Półtora roczna zasypia ok 20 i wstaje ok 6 a w dzień jedna drzemka od 15 min do 45min
Nelka, czułam że Cię tu spotkam 🤣😘♥️
moja też 9h snu nocnego od kiedy pamiętam, jak była mniejsza to jeszcze milion razy przerywanego. gdy była młodsza to dobijała drzemka do 11h, teraz jak ma 3,5 czasem się godzinke zdrzemnie, często już nie. także tak, niektórym dzieciom wystarcza :)

Moje dzieci mniej więcej na 1,5 roku zrezygnowały z drzemek dziennych. Chodziły spać ok 21 i wstawały 6-7 rano. Żyją do tej pory i mają się dobrze.

reklama
U nas na 2,5 roku był ostry bunt na drzemki, synek wstawał ok 7, jak udało się go położyć to spał 12-14 i szedł spać koło 21. Jak nie spał w dzień to kładłam go 19:30/20 i spał też do 7, więc dobowo tak czy tak spał podobnie, ale wtedy lepiej funkcjonował z drzemką (lepszy humor, mniej płaczu, ogólnie widziałam, że jeszcze potrzebuje), więc ja o te spanie w dzień trochę walczyłam.
Teraz ma 3 latka i nie śpi, ale mamy wprowadzony „cichy czas” w ciągu dnia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry