reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Mnie się już znudziło odpoczywanie, ale jak szef będzie dalej szalał to idę na zwolnienie, A Ola całkiem nieźle go opisała, chociaż go nie zna, szystko się zgdza:tak: i zadrość i reszta...
Jakby pogoda była ładniejsza to bym pewnie w domku siedział, wzięła bym leżaczek i czytała ksiązki na siweżym powietrzu, albo pospacerowała bym. Ale to już niedługo, mam nadzieję że szybko sie ociepli a ja już sobie założyłam że najdalej do połowy czerwca będę pracować (więc to nawet 3 miesiące nie zostały)​

reklama
Janbor-zycze aby wszystko sie ukladalo jak najlepiej, trzymym mocno kciuki i pomysl o nas jesli bedziesz juz w tym szpitalu ktorego tak nie lubisz ,ze bedziemy czekac na wiesci od ciebie, nie jestes sama.Z tym co powiedzialas o aborcji zgadzam sie w 100%-ach.
Madziara-jak wrocisz od lekarza, napisz szybciutko co ci powiedzial!
Mrozik-jak snil ci sie chlopak to dziewczyna bedzie:-D, ja tak zawsze mam, jak mi sie cos sni , to w rzeczywistosci jest calkiem inaczej.A z tym lezaczkiem, slonkiem, rany!!!!oby jak najszybciej!!!!!
Ja sie ciesze ze z brzuchem w lecie bede chodzic, z ubraniem sie jest latwiej i samopoczucie inne.
Viviana, zarezerwujemy slonce dla ciebie na 14.04.07!!!:tak:

Dzisiaj ugotuje zupe pieczarkowa.

a ja wlasnie wrocilam do domku,brrr,zimno,pierwszy dzień wiosny,a śnieg sypie od rana...Viviana,do 14 kwietnia na pewno sie rozpogodzi,myśle,że te anomalia pogodowe długo trwać nie bedą:baffled:

janbor 25,życzę szybkiego powrotu ze szpitala,ja wrocilam w piątek,poszłam tylko i wyłącznie dla dobra dziecka (okropnie nie lubie szpitali). Na pewno lepiej być pod stała opieką,zrobią Ci badania i z pewnoscia bedziesz spokojniejsza,powodzenia,trzymam kciuki,zeby wszystko bylo w porządku

Ja chcialabym sie zapytac jak to jest z tym ruszaniem sie dzidziusia.Nie chodzi o mnie ale o mojego C.Nie czuje brykania naszego synalka, ja czuje tak mocno, jakby piruety robil, a kiedy C.kladzie reke na brzuchu nie czuje nic, mysle ze trzeba czasu, tylko ze bobo rusza sie sie coraz intensywniej, a ten moj "jezscze nie maz nie moze poczuc tego naszego lobza, co on wyprawia.Kiedy bedzie mogl poczuc?

no to i ja sie pochwale ze wczoraj sie dowiedzialam ze bede miala synka :)

mam pytanie do dziewczyn ktore maja juz dzieci
mieszkam w Anglii i w kwietniu jade do polski na kilka dni i chcialabym juz zapelnic apteczke dla dziecka. powiedzcie mi co kupic dla dziecka do 6 miesiaca. nie chodzi mi o antybiotyki. tylko o cos co moze mu sie przydac (kolka itp, moze cos od przeziebienia co warto miec)

zaraz wysle fotki brzuszka i z usg :)

Ojm, ale znów napisane..dobrze!

Janbor trzymaj się tam i nie denerwuj, przynajmniej w szpitalu Cie dokładnie zbadają. Ja też miewam skurcze, ale nie tak często i nie takie mocne.
Madziara mam nadzieję, że to plamienie to nic groźnego. Jak się dowiesz co i jak to pisz.
Viviana pogoda będzie napewno!! Musi poprostu!
Czarnula juz piszę: spirytus zwykły (nie salicylowy) 70% (kupujesz w sklepie spożywczym i rozcieńczasz wodą) to do pępka, najlepsze.
czopki paracetamol lub inne na zbicie gorączki, po 1 m-cu syrop: Ibum, Panadol....
na kolki: koper, herbatka na trawienie Hippa (polecam, można pić samemu jak sie karmi), są też różme specyfiki, ale Julka nie miala kolek więc nie wiem więcej
krem przeciw odparzeniom: sudocrem, penaten..
nadmanganian potasu na potówki
sól fizjologiczna w ampułkach do przemywania oczek
oliwka do kąpieli, chusteczki nasączane do mycia pupy, buzi, łapek..co kto woli (pampers, dzidziuś..)
żel na dziąsła (Calgel, dentinox)
Frida do wyciągania kataru z noska (rewelacja!)
maść majerankowa, Pulmex Baby, Sterimar (wszystko na katar)
smecta, Enterol, tri-lac..na biegunki, po antybiotykach
gasrolit (jest odpowiednik bez recepty ale nie pamietam nazwy, popytaj) Hipp ors2000 - na wymioty i biegunki, przeciw odwodnieniu

Jak coś sobie przypomnę to dopiszę.

U mnie zimno i pochmurno, nic mi się nie chce..bleee..

reklama
Czarnula: patyczki do uszek (takie dla bobasów, tępo zakończone)
gaziki jałowe (do oczu, pępka)

Narazie nic więcej nie pamiętam,Idę skończyć ką[pać Julkę, bo chlepie sie z tatą.

Do góry