aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
:-);-)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
ja tez nie miałamja nie wiem bo nie bede miala takiego usg![]()
cześć dziewczyny :-)
mam pytanko-czy jak robiłyście usg 3D/4D to lekarz dawał wam zdjęcia oraz filmik? i czy robił wtedy jakieś badania, czy tylko oglądaliście dzidziusia?
ja w sumie miałam takie zwykłe,ale wszystko było dokładnie widac,plus kolorki na przepływ krwi właczył i jak serduszko badał i w zupełności takie mi wystarczywystarczyloby mi normalne zeby zobaczyc kto to hehehhe ale nie mam chyba na co liczyc.....sprawdzaja tylko czy wszystko w porzadku...czy serduszko bije.....no ale nie ma co narzekac......
Ja sie wypuściłam na zakupy - rano jeszcze prasowałam. W sklepie zadzwoniła babka z przedszkola, że Anielka wymiotowała i narzeka, że boli ja brzuszek. M po nia od razu pojechał, ja sie zdenerwowałam. Jeszcze teraz na trasie do mojego domu jest przebudowa i zawsze na Marsa jest giga korek, w którym stałam... duszno mi sie zrobiło, do domu jak weszłam to odrazu padłam, zaliczyłam opie.... od męża, że zamiast o siebie dbac to ja się na zakupy wypuszczam... Po Anieli poza lekkim kaszlem żadnych oznak choroby, więc M ja wziął ze soba do pracy a ja padłam i niedawno sie dopiero obudziłam... ale trochę strachu się najadłam bo taka dziwnie rozdygotana byłam...
dzięki bardzo, lekarz od razu powiedział żeby wziąć ze sobą pendrivea to nam nagra albo na płytkę, ale jak się pytałam o jakieś badania (pomiary) to mówił, że takie wykonuje się na 2D, a nic nie mówił o przełączeniu na to usg. mówił, że na 4D pooglądamy sobie maluszka, ale zobaczymy na miejscu, co z tego wyniknieIzabela, ja mialam takie USG w 20 tym tygodniu. Lekarz robi wszytskie pomiary, jak w normalnym USG, ale co jakis czas przelacza sie na 4D i wtedy widzisz duzo lepiej rysy twarzy etc.. Duzo przyjemniej jest dla rodzicow, obejrzec dziecko w 4D, przynajmniej wszystko widac.
Na koniec lekarz drukuje kilka zdjec (dla Twojego ginekologa wraz z opisem), a dla Was dodatkowo jest plytka z filmem dvd z zapisem calego usg. Swietna pamiatka. Warto sie upewnic na poczatku, ze dostaniecie plytke, zapytaj od razu ;-)
:-)ja nie biorę, tylko witaminki :-)czy któraś z was bierze żelazo??