reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ty juz wychodząc z kościoła masz nowe nazwisko ;-)
Jakiś tydzień po ślubie idziesz do Urzędu Stanu Cywilnego i odbierasz akt ślubu a razem z nim składasz dokumenty o zmianę dowodu osobistego, na który czekasz jakieś 3 tygodnie :tak::-)
Zresztą, nie wiem jak jest teraz ale kiedyś to był obowiązek wyrobienia nowego dowodu w ciągu 1 miesiąca :tak: od zawarcia związku małżeńskiego.

Ja jestem prawie 8 miesiecy po slubie i nie mam dokumentów zmienionych:eek:,po prosu nie miałam jak bo po slubie wyjechałam i byłam tylko potem kilka dni w Polsce.Tutaj mama mi przysłała akt zawarcia małzenstwa i jaj na razie jest ok.

reklama
Jestem,widze ze rozmowa o zmianie nazwiska,to ja powiem ze prawie 4 lata chodzilam ze starym dowodem,a zmienilam i zameldowalam sie u meza dopiero przed narodzinami Gosi.

No ja tez nie bardzo zorientowana jestem,dobrze ze mam Krzysia on sie takimi sprawami zajmuje przewaznie.....a ostatnio jak byl w Urzedzie Gminy to wyczytal,zeby dostac becikowe to od listopada (chyba) trzeba zeby kobieta byla pod stala opieka gina i udokumetowala to ,miala zrobione przynajmniej 3 USG no i jak jest na zwolnieniu to xerokopie zwolnien trzeba miec.....

Witam wieczorkiem
Nas to nie dotyczy. My tylkoz aktem urodzenia i podpisem, że drugi rodzic nie brał, do odpowiedniego urzędu.
Te zaostrzone oid listopada- z zaświadczeniem od lekarza, że było się pod opieką od 10 tygodnia.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry