reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
co do badania na glukoze to pytalam polozna w srode i nie ma szans na to...powiedziala ze nie widzi potrzeby
porazaka takie badanie, cisnienie zmierzyla i papierkiem probke moczu...
powiedzialam jej ze robilam w PL morfologie i mam anemie i czy brac cos dodatkowego to mi odradzila ze standardowe badanie tu jest w 29 tygodniu i wtedy mi zaleci jak by bylo nadal zle...kupilam wiec na wlasna reke zelazowe tabletki ale mnie zoladek strasznie po tym bolal - w sumie nie wiem czy w zwiazku z tym ale boje sie je brac...
Mewa, w poprzedniej ciąży miałam to samo, nie było potrzeby na zrobienie badań z glukozą. Dlatego uważam że w angli trzeba kłamać ile się da. W wywiadzie trzeba było powiedzieć że mama i siostra chorują na cukrzycę i wtedy zrobiliby te badania na 100%. A jak ma się cukrzycę to samo nie jedzenie słodyczy nie pomoże. Bo cukier to też węglowodany, czyli właściwie wszystko co się je. Wiem że w aptekach loydsa robią badanie na poziom cukru, w asda chyba też. Jak ci zależy to idź na czczo i niech ci sprawdzą, tyle że to nie będzie z obciążeniem, tylko sam cukier, więc nie zobaczysz czy organizm przyswaja odpowiednio. Ale jak się doradzisz to może coś ci poradzą w aptece, może będziesz mogła kupić glukozę i sama sobie zaaplikować i powtórzyć test za godzinę, dwie?
A co do żelaza, to też mi w poprzedniej ciąży nic nie chcieli dać, na szczęście nie miałam bardzo niskiej hemoglobiny. Kazali jeść suszone morele. Odkryłam też że słonecznik ma mnustwo żelaza, a w morrisonie można kupić organiczny sok z buraków w szklanej butelce.

Miranda to szok normalnie, klamac zeby zrobili badanie:szok::szok::szok:To oni tam nie wiedza jak grozna jest cukrzyca w ciazy??:angry::angry:Jakas dziwna ta opieka nad dzieckiem nienarodzonym

JA juz uciekam....dobrej nocki zycze mamusiom.....jutro rano zajze.....:happy2:
Musze mezowi zrobic kolacje,bo biedaczysko zmeczony przyjdzie,pryska pszenice....
Narka....;-)

reklama
dziewczynki, nawet nie wiecie jak jestem wdzięczna Bogu że tą ciąże póki co przechodzę lekko, żadnych nudnosci, żadnej zgagi, zero hemoroidów, kręgosłu jeszcze bajka, nic mi na razie nie puchnie, obrączka spokojnie ma luz, i chodzę bez kłopotów do pracy. Po prostu nie wierzę bo w pierwszej czułam się żle jak cholera.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry