reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Od razu lepiej po takiej kąpieli:-D
Ale się podrapałam no wiecie gdzie jak aplikowałam tabletke:zawstydzona/y::dry: musze pazurki poobcinać-nie wiem jak ja to zrobiłam tyle czasu to biore a tu dziś musiałam jakoś być spięta albo co....:dry:
Ale teraz to już ide leżeć.
Pa Miłego wieczoru!

a ja witam wieczorkiem. Plecy mi odpqadają, pewnie na deszcz bo się zbiera, ale katastrofa, ból jak miałam pod koniec poprzedniej ciązy. Jeszcze się nieźle trzymam, ale już widzę że po mału zaczynam puszczać.
Widzę deli że tylko my dwie zostałyśmy.

Aneczka mam dla ciebie bardzo prywatne pytanie. Widzisz zaczynam świrować, czym bliżej porodu tym bardziej się boję i gdy tylko nie mam o czym myśleć widzę poprzedni poród, odtwarzam go krok po kroku i świruję.Też tak masz?

widzisz sęk w tym że przez pierwszy poród miałam taki paniczny strach że w drugim aż prawie zaszkodziłam, bałam się do szpitala , bałam się urodzić tym bardziej ze mały był tez za wcześnie bałam się ciszy po urodzeniu więc z mojej strony była taka współpraca jak nie powiem co aż na mnie krzyczeli wszyscy bo nawet oddychać nie chciałam,więc teraz strach będzie taki sam staram się jeszcze nie myśleć:(bo porodzie co 5 minut musieli mówić mi ze mały żyje i ma się dobrze bo mi go zabrali ogrzac a ja panikowałam. a do tego urodził sie cały siny wiec juz w ogóle;/

reklama
Widzę że Malbertka jest. Tak jak dziewczyny pisały w angli jest inaczej i nie wiem czy lepiej. Masz 9 miesięcy płatnego macieżyńskiego, a płacą najpierw 90%, potem w moim wypadku połowę stawki. PO tym czasie masz rok bezpłatnego w trakcie którego dostajesz dodatki socjalne, nie wiem ile tego jest bo to zależy od dochodów męża. Potem musisz wrócić do pracy, albo siedziec na tych dodatkach. Tyle dobrze że możesz wrócić na 16 godz. tyg. więc dzięki temu nie tracisz dodatków ani pracy. Więc sama widzisz, czym dłużej posiedzisz w pracy, tym dłużej będziesz siedzieć w domciu z dzieckiem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry