reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2009

MMm widze że temat jedzonka a ja to ostatnio często robie chłodnik z pół litra kefiru naturalnego i maślanki do tego dodaje pokrojone warzywa np rzodkiewkę ogórek szczypiorek.A osobno gotuje wode z pokrojoną botwinką.Jak będzie miękka to wszystko studze i wlewam do reszty składników i przyprawiam.Warto dodać koperku.Potem na godzinke do lodówki i takie zimne PYcha!!
MOLA spróbuj bardzo prosto i szybko się robi.
Brzmi calkiem latwo.Moze sprobuje, dzieki;-)

reklama
Ja umiem tylko takie podstawowe zupy gotowac, np. pomidorowa. Od chlodniku specjalistka jest moja byla tesciowa wiec zawsze u niej jedlismy a moja mama od lat nie gotuje iec nie bylo sie jak nauczyc:)
Ja nie jestem specjalistką od gotowania ale powoli się ucze lubie robić coś czego u mnie w domu się nie jadło bo jak zepsuje smak to nic się nie stanie bo nikt nie wie do końca jak to powinno wyglądać i smakować:-D

Ja dzis kotleciki drobiowe zrobie, mniam, ziemniaczki i buraczki. A na sobote kapustke mloda juz dostalam bedzie kapusniaczek:tak::tak:
Dyskusja sie rozpetala widze na temat pomocy po porodzie u mnie mile widziana kazda, bo juz widze Mateusza trzymajacego sie kurczowo spodni a kolo cycka Miloszka:szok::szok::szok:

Mola w gotowaniu intuicja to podstawa, rutynowo nie zawsze wychodzi.
Tak jak pomidorową, możesz ugotować każdą inną zupę- tylko wyobraźnie może Cię ograniczyć;-)

Ja dzis kotleciki drobiowe zrobie, mniam, ziemniaczki i buraczki. A na sobote kapustke mloda juz dostalam bedzie kapusniaczek:tak::tak:
Dyskusja sie rozpetala widze na temat pomocy po porodzie u mnie mile widziana kazda, bo juz widze Mateusza trzymajacego sie kurczowo spodni a kolo cycka Miloszka:szok::szok::szok:
Oj Kasiu Ty na pewno sobie poradzisz!!!!!!ale rzeczywiście będziesz miała mało czasu do odpoczynku!!

Ja bym chciała aby mama się wprowadziła do mnie na pare dni, ale mój M się nie zgadza. W takim wypadku mam nadzieję że będzie przychodzić na parę godzin aby mi troche pomóc. Nie wiem jak będzie z pracą u mojego M czy przypadkiem nie będzie gdzieś na wyjeździe :tak:

ja mloda kapustke juz wczoraj wieczorem ugotowalam.... ale kolezanki mnie wyciagnely do restauracji i nie zjadlam.. ale bedzie na dzis ;-) uwielbiam ostatnio mloda kapustke.. i salatke pomidory z cebulka. na kilogramy! ;-) Bogu dzieki, bo dzieki temu troche zastopuje z przyrostem wagi hi hi hi

Mola w gotowaniu intuicja to podstawa, rutynowo nie zawsze wychodzi.
Tak jak pomidorową, możesz ugotować każdą inną zupę- tylko wyobraźnie może Cię ograniczyć;-)
Wiem tylko ze mi tej intuicji brakuje. Gotuje albo na pamiec albo z przepisu dokladnie:tak: Jak mi wyjdzie nijaki smak w efekcie koncowym to nie bardzo umiem ocenic czego brakuje:tak:

Gosiu ja tez dzis gotuje mloda kaupste
Moj M byl u dziadkow na wsi i przywiozl mi dwie mlode gloweczki
A pomidorki tez wcinam kilogramami mniam:-)

reklama
Do góry