reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam w poniedziałkowe słoneczne przedpołudnie. Nie było mnie kilka dni i mam trochę zaległości ale postaram się je szybko nadrobić. Życzę miłego dzionka

reklama
A mam jeszcze jedno pytanie.Bo to moja pierwsza dziewczynka (u znajomych same chłopaki są więc nie mam kogo zapytac się):Czy nadal stosuje się zakładanie dwóch pieluszek? Chodzi mi o bioderka ,bo jak ja rodziłam 9 lat temu to to się jeszcze stosowało tylko już żadziej ,bo robili usg bioderek i tam wychodziło czy trzeba to stosowac czy nie.

ja przy swoich pieluszkowałam dwoma,ale tylko do wizyty w poradni preluksacyjnej i jak wiedziałam,ze jest dobrze to potem nie stosowałam,ale chyba pierwsze 2-3 miesiace tak robiłam

nie chogata w tej chwili uznaje sie ze sam pamers wystarczy, nie praktykuje sie raczej szerokopieluchowania, chyba ze od poczatku w szpitalu stwierdzi sie nieprawidlowosc, niestety dziewczynki o wiele czesciej maja ten problem

nie chogata w tej chwili uznaje sie ze sam pamers wystarczy, nie praktykuje sie raczej szerokopieluchowania, chyba ze od poczatku w szpitalu stwierdzi sie nieprawidlowosc, niestety dziewczynki o wiele czesciej maja ten problem
dobrze wiedziec jak to jest teraz jeszcze w szpitalu jak nie zapomnę to podpytam pielęgniarek;-)

Jak rodzilam Kube to tez byl taki wymog a teraz juz nie, pytalam nawet ortopede, zabronil tylko chodzikow jesli chodzi o bioderka, stopki w pozniejszym okresie

cześć dziewczynki
przepraszam że do was tak rzadko teraz zaglądam ale coś strasznie mi teraz czas ucieka.
zazdroszcze wam że już kupujecie sobie wyprawkę, ja w dalszym ciągu nie wiem kto "we mnie mieszka" więc z zakupami się jeszcze powstrzymuje
a tak poza tym mam nadzieje że u was wszystko w pożądku bo mam takie zaległości że nie mam szansy tego wszystkiego nadrobić

chogata ja rodziłam 4 lata temu i nic nie trzeba ok 6 tyg miałam wizytę w poradni preluksacyjnej i wtedy lekarz decyduje czy trzeba czy nie.
hej małgoś:)
a ja do szpitala kupuje pampersa ale chyba już do domu na początek kupie inne takie co nie są wycinane w kroku i tyle tak zrobiłam z młodym i nie musiałam szeroko pieluszkować takie pampersy równe prostokątne chyba lepsze są właśnie na początku.

Ostatnia edycja:
chogata ja rodziłam 4 lata temu i nic nie trzeba ok 6 tyg miałam wizytę w poradni preluksacyjnej i wtedy lekarz decyduje czy trzeba czy nie.
hej małgoś:)
a ja do szpitala kupuje pampersa ale chyba już do domu na początek kupie inne takie co nie są wycinane w kroku.
U nas w szpitalu nic nie trzeba swojego .Oczywiscie jak ktoś chce może brac swoje ciuszki i srodki czystości ,ale na ogół wszystko jest (oprócz wkładek laktacyjnych ,ale dla dzidzi jest wsio).Jak rodziłam dominika to miałam wszystko swoje ,ale teraz tak się nie zrobię w konia bo mi najlepsze kaftaniki pioktaniną zabrudziły pielegniarki.

Piwonia super że wszystko zagrało, teraz biały tydzien i spokój na 2 latka...

Ja takich spiworków uzywałam ale nie dla niemowlaczków tylko już dla ciut starszych i do spania w łóżeczku bo mi mała sie strasznie odkrywała ;-) byłam bardzo zadowolona z tego, potem mała już po obudzeniu umiała sama sie z tego wydostać, rozpinała zamek i wychodziła :-):-):-)

reklama
Cześć dziewczyny!

Jak tam samopoczucie po weekendzie?
Ja całą sobotę i niedzielę spędzialm z mężem i było super :tak:
Dzisiaj już byłam w mieście na zakupach umyłam naczynia, nie mogę usiąść spokojnie bo na 16:30 idę do gina na wizytę, będziemy się przymierzać już 3 raz do 4D, bo dzidzia nie chce współpracować i wogóle nie widać twarzyczki :-(
Mam nadzieję że dzisiaj się uda :tak:

Idę jeszcze powiesić pranie i zabieram się do nadrabiania zaległości.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry