reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2009

Witamy kolejną sierpniową mamę... Ja to chyba wybjorę się na jakieś badanie USG... W ogóle dziś do mnie dzwoniła moja lekarz GP żeby przyjść gdzieś za tydzień i chce mi zrobić kolejne testy ciążowe... Po co kolejny test jak miałam ich już sześć... Lepiej niech mnie wyślą na badanie USG do prawdziewgo lekarza a nie jakiś lekarz pierwszego kontaktu ma mi powiedzieć czy wszytko jest OK... W ogóle jestem niezadowolona z Irlandii po co te całe zamieszanie... ??

reklama
Zeberka poprzez dopochwowe lepiej widać fasolkę, więc na pewno zobaczysz wszystko razem z bijącym serduszkiem :tak:

Aga jaka jest różnica pomiędzy penetralnym, a normalnym USG poza tym, że penetralne jest dokładniejsze i mniej przyjemne?

Coś z bezpieczeństwem?
Teściowa mówiła mi, że nie miała w ciąży robionego USG, bo wtedy mówiło się, że nie jest bezpieczne dla dziecka i niekonieczne... :rolleyes2:

A ja jutro wejde w 9tydz. wg usg i mialam usg dopochwowe. Lekarka mowila ze tak lepiej widac i zreszta ja nie mialam nic przeciwko w koncu ona jest lekarzem, nastepne usg za 3tyg i pewnie wtedy bedzie przez brzuch:happy:
Zeberka miedzy 7 a 8 tyg powinnas juz zobaczyc bijace serduszko, czego ci zycze z calego serca:tak::-D
aga72 witaj. Wpisalam cie na moje gadu i czasem sie odezwe bo czesto na nim siedze jak mam czas wieczorami;-):-)
Ja imion jeszcze nie wybralam zaczekam na usg polowkowe gdy bede wiedziec czy wybierac damskie czy meskie:-)
Pozdrawiam wszystkich

Najlepiej widoczna jest okolo 20tyg ciazy, na super sprzecie widac troche wczesniej. W 20tyg lekarze wykonuja usg na ktorym sprawdzaja czy malenstwo jest zdrowe takze przy okazji mozna maluszka podejrzec. Ja w poprzedniej ciazy mialam usg polowkowe w 19tyg i widac bylo doskonale plec.:tak:

Kurcze jeszcze 10tygodni, a w Mothercare teraz 50% SALE, już bym chciała coś pokupować, może znajdę coś uniwersalnego :-D

No ja mam spory zapas ubranek po synku, ale mam nadzieje zmienic garderobe na bardziej rozowa:wściekła/y::-)

usg nie ma wplywu na ciaze....jesli jest taka potrzeba beda je wykonywac bardzo czesto( tak jak mnie co 2 tygodnie)....
na dopochwowym niby bardziej widac ale to praktykuje sie jesli nie jest zbyt duza ciaza.....reszte robia normalnie przez powloki brzuszne:)
nayeczka zrob jak ci mowilam.....a ze gp dzwonil to dobrze.....widac ze w porzadku:):):)....nie denerwuj sie i nie narzekaj na te sluzbe zdrowia bo ona nie jest zla....jest tylko inna od naszej polskiej:):):)pojedz jak mozesz a wszystkiego sie dowiesz:)

kaska ja nie mam nic.....dla dzidzi nbo moje dziewczyny juz wilekie sa( 14 , 11 i 10 lat) tak wec musze wszysciutko od poczatku zbierac:)::)mam nadzieje ze w niebieskim:)hehhe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aga no widzisz chocbysmy chcialy ubrankami sie wymienic to sie nie da:wściekła/y:
Ale podejrzewam ze jesli okaze sie dziewczynka to babcia stanie na wysokosci zadania i ubierze malutka, bo tak strasznie chcialaby wnuczke:-D

reklama
Mamuśki jadę kupić sobie mleko, dużo mleka, bo przepyszne jest gorące z miodem :blink: i przy okazji zajrzę do Mothercare, kupić Wam coś ? :-)

Do góry