reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2009

Niestety nieraz lepiej wziac lek niz borykac sie ze skutkami nieleczenia. Sama to przeszlam. Ja tez sie zmuszam do jedzenia ale jak juz uda mi sie cos przelknac to przynosi mi to ulge. Pomaga mi tez troche ciepla herbata, kawa niestety poszla w odstawke:no:

reklama
chorowałaś w ciazy? ja bralam agumentin w 6 tyg ciazy i boje sie ze może zle wpłynąć na dziecko...niestety moja ginekolog potwierdziła moje obawy...ale jestem dobrej mysli....na kawe nie moge patrzyc i wstyt sie przyznać ale wczesniej paliłam a teraz same słowo papieros wywołuje u mnie mdłosci...w pierwszej ciazy świetnie sie czułam zadnych mdłosci zadnej choroby nic,,, za to poród trwał 3 dni...to sie namęczyłam:sorry2:

dobra dobra az mój mąz sie zdziwił... tak jak pisałam wczesniej 2 tyg kataru kaszlu temperatury ponad 38 i wszystko sprawilo ze mam wykończony organizm a do tego brak swierzego powietrza ale weż tu wyjdz na ten mróz u nas na mazurach dochodzi do -20 stopni

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Roksana jak nie możesz dużo jeść, to może warto w aptece zaopatrzyć się w takie napoje, które przypominają jogurt i zawierają calą masę odżywczych składników. Z tego co pamiętam nie są tanie, ale z pewnością wzmacniają:sorry2:

Wiesz augumentin w szczegolnych wypadkach mozna stosowac nawet w 1 trymestrze, ale to nie wiedzialas ze jestes w ciazy, jest wiele antybiotykow ktore mozna smialo przyjmowac w ciazy. Ja w pierwszej ciazy przyjmowalam duomox, a w drugiej ale to juz pod koniec az dwa rozne bo mialam taka grype i powiklania po niej ze ledwo na nogach stalam. Dzieciaczki obydwa zdrowe jak rydze. Nie martw sie tak, narkomanki, alkoholiczki rodza zdrowe dzieci a tu od kilku tabletek zaraz dzidzi nic nie bedzie. A teraz staraj sie zdrowo odzywiac duzo wypoczywac i bedzie ok.

jesli jest cos takiego dla kobiet w ciazy to dobry pomysł...dziwi mnie ze moja lekarka nie kazała mi jeszcze wykupywac witamin powiedziala ze kwas foliowy na razie wystarczy:dry:

Bo teraz juz wlasciwie odchodzi sie od lykania sztucznych witamin, racjonalne zywienie powinno wystarczyc. Mi tez kazala tylko lykac kwas foliowy. Zadbaj tylko o duza ilosc wapnia bo ci fasolka zeby zje, ja mam zawsze z tym problem.

przpomniało mi sie własnie ze moja ginekolog tez wspominała o alkoholiczkach i narkomankach te to maja szczęscie jak im nie zalezy to i tak urodza zdrowe dziecko :-D wiedziałam ze jestem w ciazy ale nie miałam wyjscia choroba mnie dopadła...brałam jeszcze stodal i rutinoskorbin ale to nie powinno zaszkodzic

o zęby tez sie boje bo nosze aparat i musze szczególnie o nie dbac

Ostatnio edytowane przez moderatora:
stodal i rutinoskorbin napewno nie zaszkodza jak i ten antybiotyk tez nie. Dla pocieszenia moja kuzynka ma epilepsje i w ciazy brala cala mase lekow ktore w ciazy nie sa wskazane ale musiala je brac oczywiscie. Dzieci urodzily sie cale i zdrowe. Najwazniejsze ze bylas pod kontrola lekarza, przeciez on chyba wie co robi. No faktycznie z zebami bedziesz musiala bardzo o nie dbac, szczegolnie jak masz aparat moga ci sie przyplatywac stany zapalne, bardzo w ciazy czeste, ja mam zawsze w ciazy.

reklama
wiesz wiele kobiet choruje w ciązy,,,wiadomo organizm jest oslabiony i wogle ale najgorsze sa tygodnie od 5 do 9 tak mi lekarz mówiła a ja głupim trafem trafiłam na 6-7 tydzien..dlatego sie obawiam:-(

Do góry