Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
wiec jestem dobrej mysli. Lekarka powiedziała, ze wszystko jest w porządku fasolka rosnie szybciutko więc jest dobrze :-)
W sumie dobrze się składa, bo dzisiaj zaczęły mi się mdłości i zaliczyłam rano pierwsze spotkanie z kibelkiem
A jutro w końcu idę do lekarza-trochę się denerwuje, ale każda z nas chyba to ma... Fajnie, że u Was wszystko w porządku i same dobre wieści
Wpadnę jutro, żeby zdać relację z wizyty u gina
Miłej nocy życzę:-)Joanno - skonsultuj wyniki z lekarzem. Ale wydaje mi sie że to raczej nic złego tylko po prostu długo nie jadłaś. A pewnie dodatkowo organizm był osłabiony złą dieta. Wiec po prostu musisz trochę się lepiej odżywiać:-)U mnie ostatnio (jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży) też pojawiły sie ciałka ketonowe i rzeczywiście nie jadłam chyba od 14 , potem tylko coś zagryzła i naczczo robiłam wyniki wiec pewenie to sie wzięło stąd. Co do wyjazdu w góry? Jeśłi masz się bać to może lepiej sie wstrzymaj.
Ja pytałam się pani dr co z wyjazdem na świętabo też mam dosyć daleko.Powiedziała że jeśłi nie będe panikowac to mogę jechać. Bo generalnie na pocżatku mogą pojawić sie plamienia i wtedy mam nie panikować i zwiekszyc dawkę duphastonu i wziaść jeszcze luteinę i wrócić mogę dopiero 3 dni po ustaniu plamienia. Oczywiście jadę. Ale zostałam pouczona:-)
Witaj,
ciała ketonowe mogą pojawić się z następujących
Nie trzeba jednak panikować, w ciąży bardzo często dochodzi do pojawienia się ciał ketonowych, dlaczego (wymioty), złe nawadnianie się, podczas ciąży często zmieniamy nawyki żywieniowe.Buziaki
- Głodówce lub drastycznych kuracjach odchudzających
- Diecie ubogowęglowodanowej
- Diecie bogato-tłuszczowej
- Uporczywych wymiotach
- Gorączce
- Zatruciu ciążowym
- Kwasicy cukrzycowej
- Biegunkach