reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2010

W takim razie gratulacje Lea :) Rzeczywiście wymarzony prezent na święta ;D
Dopisz się do Naszej listy ;]

Dziewczyny martwie się, bo piersi przestają mnie boleć - czy to nie za szybko? Jutro zaczynamy 8 tydzień ... Tzn bolą, ale nie tak jak przez ostatnie 5 tygodni. Po prostu powoli przestają. Schizuje się jak cholera :((

reklama
W takim razie gratulacje Lea :) Rzeczywiście wymarzony prezent na święta ;D
Dopisz się do Naszej listy ;]

Dziewczyny martwie się, bo piersi przestają mnie boleć - czy to nie za szybko? Jutro zaczynamy 8 tydzień ... Tzn bolą, ale nie tak jak przez ostatnie 5 tygodni. Po prostu powoli przestają. Schizuje się jak cholera :((

mnie też już aż tak bardzo jak wcześniej nie bolą. na początku nie było co mysleć o włożeniu swetra, nie mówiąc nawet o staniku :cool: i też chyba rozmiar w błyskawicznym tempie zyskałam :-p
podobno następny takli skok i bolesność ma być od początku czwartego miesiąca. moim zdaniem należy tylko się cieszyć, że przez chwile mniej boli :-)

Spokojnie...piersi nie bolą przez całą ciążę. Nie pamiętam w którym tygodniu przestały mnie boleć ale na początku musiałam biec po miękki stanik do sklepu a później na 100% nic nie bolały :) Problem jst w "zaczytaniu". Dziewczyny,które poroniły pisały o piersiach,które przestały boleć i stąd te schizy. Nie ukrywam,że sama sprawdzam co chwile czy nadal bolą ale to bez sensu. W pierwszej ciąży w ogóle nie zwracałam na to uwagi :) i ile mniej stresów!

A powiedzcie jeszcze,bo ja chyba mam urojenia. Pod koniec dnia podbrzusze mam zdecydowanie zaokrąglone. Nie jest płaskie między kościami biodrowymi tylko wystające :-O wiem,że w drugiej ciąży szybciej wszystko rośnie,ale żeby aż tak szybko?

Ostatnia edycja:
Witajcie:)
Przede wszystkim gratuluję zafasolkowanym:)

Co do piersi, to mnie też nie bolą tak jak na początku, są lekko opuchnięte, ale to już nie to samo:) Więc myślę, że nie ma czym się przejmować. Następnym razem zaczną boleć kiedy gruczoły mleczne będą zaczynały swoją pracę:) Czyli 4-5 miesiąc:)

Polianko ja mam podobnie wieczorem mam tak wystający brzuszek, że muszę odpinać spodnie, rano mam płaski, w ogóle mam płaski brzuch. Nigdy nie miałam problemów z wzdęciami, ale muszę chyba przyznać, że to chyba jelita mi wypychają brzuch:) Przyznam, że obecnie już czuję w spodniach, że mój obwód w pasie nieco uległ zwiększeniu:) Jak siedzę odpinam guziczek:)

Miłego dnia kobietki

Ostatnia edycja:
No to mam chwilke luzu ale mlynek mialam niesamowity dzis w pracy!!!!

a ponadto osobiście uważam, że bez popołudniowej drzemki niemożliwe jest przetrwanie dnia:tak::tak::tak::tak:
Joanna Zofia i ja powtierdzam to... popoludniowa drzemka jest nieodzowna!!! :-D

Bonusowa i ja zaciskam kciuki!

Polianna a patrzylas na allegro? Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Moze akurat cos jest w Twojej okolicy i podjedziesz po ta plyte....

Lea witaj wsrod sierpniowke :tak:

Shiraa nie masz sie co martwic... u mnie tez sa takie momenty w ciagu dni ze wogole piersi nie bola... az je musze pomacac, pozciskac i wtedy dopiero zaczunaja bolec :-D

Eschenbach - ;)problem w tym,że on chce tą najnowszą- "a collection" Ostatecznie dostanie ode mnie vouchery do kina ;-) aaa,właśnie- byłaś już u tego lekarza?
Dziś muszę jeszcze pobiegać za płytą dla taty- Celine Dion ;)

Milusia:
pomijam kwestie wzdęcia - brzuch mi tak wywaliło , że tłuszczyku nie mogę ukryć :) (jestem stosunkowo szczupła,ale po pierwszej ciąży pozostał brzuszek :cool: ). Chodzi mi właśnie o tę część między kościami biodrowymi - pod wieczór aż tych kości nie widzę, tylko taki "pagórek";))
Dam znać za 2 tygodnie czy owe wzgórze się powiększyło ;P

Z małą brzuch mi się powiekszył dopiero w nastym tygodniu - coś około 10-11 wyczułam właśnie coś takigo jak teraz a w 15 już był widoczny. Ale to i tak dość wolno - ważyłam wtedy malutko i byłam bardziej wklęsła niż płaska :p

Oj to czuję, że rośnie CI brzuszek, podobno tak jest, że u kobiet, które już rodziły brzuszek widać wcześniej:)
A ja już się stresuję bo za pół godzinki jadę do lekarza, zobaczymy co i jak. Oby kruszynka rosła, jak zawsze mam schizy przed wizytą, ale to chyba zrozumiałe.

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane Sierpnióweczki:-)
Dawno nie zaglądałam bo oczywiście szał świątecznych przygotowań mnie dopadł.
Dziewczyny chyba faktycznie tak jest , że przy drugiej ciąży szybciej ten nasz kochany brzuszek rośnie:-))))
Ja jak była w pierwszej ciąży to do 5 m-ca spokojnie nie było widać , że jestem w ciąży i nawet była już zła bo nie mogłam się doczekać kiedy dumnie będę chodziła z zaokrąglonym brzuszkiem.A teraz to w sumie już muszę rozpinać guziczek w moich spodniach.
Pozdrawiam nowe fasolki na naszym forum sierpnióweczek:-)

reklama
Czesc sierpnioweczki.U mnie z brzuszkiem tak samo.W pierwszej ciazy dopeiro mnie wywalilo pod koniec 6 miesiaca,a teraz juz cos sie zaokragla i widac to pomimo iz ja jestem przy tuszy.
Apetytu znow nie mam,mdlosci koszmarne zwlaszcza poznym popoludniem i wieczorem.Wzdecia ciagle mnie mecza i problemy kibelkowe.Zmienilam diete na bogatsza w blonnik,podjadam sliwki i jablka i momaga.Dzis czuje sie lzejsza.Wiazadla macicy ciagna i wogle czuje sie inaczej niz w pierwszej ciazy,wiecej mam dolegliwosci..
Milusia\powodzenia!!!

Do góry