reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

ja wczoraj tez sobie sodnie z pasem zakupilam...tylko,ze ze mna jest ten problem,ze do chudych nie naleze- po prostu jestem wielka baba ;) -choc niewysoka

ja na allegro widziałam chyba do XL ale np ja wchodziłam w S a normalnie to M albo nawet L trza by sie pomierzyc ja na wszelki wypadek wzięłam M :-) mam nadzieje, ze przyjadą przed wigilią albo w dzien wigilii :tak:

reklama
Cześć dziewczyny...witam now sierpnióweczki!!

Cóż...dzisiejsze mdłości zakończyły się poraz pirwszy spotkaniem oko w oko z kibelkiem :-/ i jak w takiej sytuacji zrobić pyszne jedzonko???

Zakupy- ufff...wszystko kupione,prezenty też...pozostaje gotowanie i pakowanie.
Na Wigilii mam teściową i babcię męża więc musz ę się wykazać :))
Jak tak czytam o wilkości Waszych fasolinek - jejciu...zastanawiam się ile moja ma. :) Z drugij strony dobrze,że są teraz święta bo czas mi szybciej zleci do 29.12 ;)

Gratuluję udanych wizyt u lekarza, nigdy więcej złych wiadomości!

Eschenbach - trzymam kciuki!!!!! Daj znać jak tylko wrócisz.

Dziewczynki z okazji Świąt
życzę każdej z nas zdrowej fasolki i spokojnego porodu
aby te Święta były dla Nas radosne, spokojne, obfite i magiczne.

1747581obobcd1cro.gif

Witajcie kochane

Gratuluję nowym przyszłym mamusiom.
Dziękuję dziewczynki, że mnie wspieracie i również czekałyście na wieści:)
Otóż siedziałam godzinę u lekarza, zbadał od A - Z, fasolinda rośnie, obecnie ma 13 mm, lekarz wycenił, że pod kątem ostatniej miesiączki powinnam urodzić 1 sierpnia, ale mówiłam mu, że owulka mi się przesunęła. On ocenił na 8 tydzień no i wsio się zgadza bo jestem w 7 tyg i 4 dniu:)
Serduszko biło jak szalone 150 / min, okazało się, że mam lekką ektopię na szyjce macicy (czy inni lekarze tego nie widzą!?) no i dostałam skierowanie na szereg badań (oczywiście odpłatnie) no i zostawiłam 360 zł w laboratorium- echh za co my płacimy ZUS, skoro większość badań i tak jest prywatnie.
Dostałam kartę ciąży (z którą się mam nie rozstawać, a moja torebecka taka mała:D), ponadto mam trochę miękką szyjkę macicy, ale za to dłuuuugą:D)
No nic podzieliłam się z wami moimi spostrzeżeniami,

aaa i po raz pierwszy miałam popsikaną brioszkę znieczuleniem (jejku jaka to ulga podczas badania) nic mnie nie szczypało i nie bolało, ponadto lekarz od razu wyczuł jaką mam macicę i podczas USG podsunął mi wałek pod pupę i pierwszy raz, nie bolało, a zawsze to aż mnie wykręcało.

Buziaki i miłego dnia kochane
wieczorkiem wrzucę zdjęcie

P.S Życzonka (Pajeczko dziękuję) i składam moje dla wszystkich

Życzę wam nadziei,
własnego skrawka nieba,
zadumy nad płomieniem świecy,
filiżanki dobrej, pachnącej kawy (bezkofeinowej:)
piękna poezji, muzyki,
pogodnych świąt zimowych,
odpoczynku, zwolnienia oddechu,
nabrania dystansu do tego co wokół,
chwil roziskrzonych kolędą,
śmiechem i wspomnieniami.
Wesołych Świąt!​

Ostatnia edycja:
Witam!Chyba do Was dołączę.Nie byłam u lek. ale przeczuwam że jestem.To wpadka n
iestety.Miało nie być już dzieci,na razie wie tylko mój mąż.PTP na 24.08.
Mam jeszcze 2 starszych 12 i 11 lat.

Moniu gratuluję,

I moje spostrzeżenie, nie ma czegoś takiego jak wpadka:)
To jest szczęście, z którego będziesz się bardzo bardzo cieszyła. Jak to ktoś kiedyś powiedział, dzieci nie rodzą się z wpadki, tylko z miłości i odpowiedzialności rodziców, bo skoro poddaję się miłości z partnerem to w tej samej chwili biorę na siebie odpowiedzialność za nowe życie....
Ciesz się swoją istotką:) Bo wiele osób na wątku "staramy się" wszystko by oddało żeby być w Twojej sytuacji:)

reklama
Milusia nareszcie!!!!!!!!!!!!
Już się martwiłam:-)
Co to za choroba szyjki?
Jakie znieczulenie Ci dał? Taki żel??
nigdy nie miałam bólów podczas USG biedactwo:-) Masz przynajmniej pewność, że jesteś u profesjonalisty :-)Na jakiego lekarza się zdecydowałaś?
No i podziel się jakie badania Ci zlecił?
Ja teraz mam zlecone tylko badania na tarczycę...podobno to ważne...

Do góry