reklama

Sierpień 2010

Cześć Mamuśki!!!
Ja też już na nogach, bo spać nie mogę przed tymi badaniami genet. idę na 10 więc muszę się powoli szykować!:tak::happy:
Fiuufiuu ja z ciśnieniem mam trochę kłopoty, ale w drugą stronę, ciągle mam niskie, więc nic nie poradzę.
MIŁEGO DZIONKA wszystkim życzę i udanych wizyt lekarskich:tak::tak:!!

reklama
Rozalka tylko moje standardowe to jest góra 100/65

Rozumiem,ale nie ma co przesadzać,fakt trzeba to monitorować,najlepiej w domu na dobrym sprzęcie.Niestety wiele kobiet u lekarza ma podniesione ciśnienie i nie musi to oznaczać problemów.
Ciąża to wielki wysiłek dla kobiety(ktoś porównał ten stan z ciągłym wspinaniem sie na Mont Everest),krew naturalnie zaczyna mocniej krążyć,by nadążyć za zmianami.
Jednorazowe badanie cisnienia o niczym jeszcze nie świadczy.
Jeżeli u lekarza jest wysokie ciśnienie,to ten powienien po 15 minutach odpoczynku ponownie je zbadać i wetedy wyniki dopiero są miarodajne.
Ja w poprzedniej ciąży miałam ciśnienie 200/160 jak rodziłam synka.
:sorry:

mam ciśnieniomierz i to moje ciśnienie oscyluje miedzy 135-145 w zależności od pory dnia. czytałam o tym białkomoczu więc na następną wizytę zrobię sobie badanie... a najgorsze jest to, że niestety przez całą ciążę nie "zrezygnuję" z nerwów, bo musze uczestniczyć w rozprawach sądowych :-(

a moje ciśnienie zaczęło wariować od czasu nieszczęsnej wizyty i krwawienia w szpitalu w 9 tc.
jak mnie "miła" pani doktor zaczęła straszyć skrobanka miałąm "220/190"

Rozumiem,ale nie ma co przesadzać,fakt trzeba to monitorować,najlepiej w domu na dobrym sprzęcie.Niestety wiele kobiet u lekarza ma podniesione ciśnienie i nie musi to oznaczać problemów.
Ciąża to wielki wysiłek dla kobiety(ktoś porównał ten stan z ciągłym wspinaniem sie na Mont Everest),krew naturalnie zaczyna mocniej krążyć,by nadążyć za zmianami.
Jednorazowe badanie cisnienia o niczym jeszcze nie świadczy.
Jeżeli u lekarza jest wysokie ciśnienie,to ten powienien po 15 minutach odpoczynku ponownie je zbadać i wetedy wyniki dopiero są miarodajne.
Ja w poprzedniej ciąży miałam ciśnienie 200/160 jak rodziłam synka.
:sorry:

Dokładnie, wizyty są stresujące.... A Ty faktycznie miałaś wysokie ciśnienie .:szok:. mam nadzieję, że tym razem się to nie powtórzy.

mam ciśnieniomierz i to moje ciśnienie oscyluje miedzy 135-145 w zależności od pory dnia. czytałam o tym białkomoczu więc na następną wizytę zrobię sobie badanie... a najgorsze jest to, że niestety przez całą ciążę nie "zrezygnuję" z nerwów, bo musze uczestniczyć w rozprawach sądowych :-(

a moje ciśnienie zaczęło wariować od czasu nieszczęsnej wizyty i krwawienia w szpitalu w 9 tc.
jak mnie "miła" pani doktor zaczęła straszyć skrobanka miałąm "220/190"
Ojej.
Moja rada,mierz ciśnienie,zapisuj sobie w zeszycie,ograniczaj sód i wszelkie dodatki z glutaminianem sodu i badaj mocz.
A będzie OK,szkoda,że masz tyle stresu,to nie pomaga.Zgłaszaj lekarzowi każdy wzrost cisnienia.
Dokładnie, wizyty są stresujące.... A Ty faktycznie miałaś wysokie ciśnienie .:szok:. mam nadzieję, że tym razem się to nie powtórzy.

Lekarz mnie pociesza,że nie.Niestety pierworódki są bardziej narażone na rzucawkę.Teraz juz wiem,kiedy szybko reagować i na co zwracać uwagę.No i dzwigać nie mogę.:tak:

Witam się poniedziałkowo :-)

Cały weekend spędziłam w szkole. Nie będę nadrabiać postów, bo to walka z wiatrakami :laugh2:

Widzę, że temat ciśnieniowy. U mnie nigdy ciśnienie nie skakało i teraz też na każdej wizycie mam badanie i się nic nie dzieje. Nawet nie pamiętam jakie mam, bo jak wszystko w porządku to jednym uchem wpuściłam a drugim wypuściłam :sorry:

Eh... jeszcze tydzień i jeden dzień do wizyty.... już się nie mogę doczekać :-D

Cześc dziewczyny!!
Jak ostatnio miałam 150-160 na 90 i wyłam z bólu głowy to ni wiedziałam co robić! Trwało to dwa dni ale teraz przeszło. Dzisiaj dałam mocz do badania bo ostatnio wyszedł ślad białka - oby było ok. Nawet nie chce mi się doszukiwać jakie mogą być powody białka w moczu bo ni chce sie stresować.

Maluszek coś cicho siedzi. Denerwujące :) Jak już raz się odezwał to móglby tak cały czas a nie mamuśke stresować :) Jutro wizyta !!
Zazdroszczę dziewczynom,które mają ją dziś i trzymam kciuki aby wszystkie były udane i szczęśliwe!!

Cześc dziewczyny!!
Jak ostatnio miałam 150-160 na 90 i wyłam z bólu głowy to ni wiedziałam co robić! Trwało to dwa dni ale teraz przeszło. Dzisiaj dałam mocz do badania bo ostatnio wyszedł ślad białka - oby było ok. Nawet nie chce mi się doszukiwać jakie mogą być powody białka w moczu bo ni chce sie stresować.

Maluszek coś cicho siedzi. Denerwujące :) Jak już raz się odezwał to móglby tak cały czas a nie mamuśke stresować :) Jutro wizyta !!
Zazdroszczę dziewczynom,które mają ją dziś i trzymam kciuki aby wszystkie były udane i szczęśliwe!!

Lepiej nie czytać za dużo w internecie. Ja miałam bakterie w moczu to przeczytałam i się przestraszyłam. Lekarz powiedział, że sobie poradzimy i dostałam antybiotyk, którego się przyjmuje jedną dawkę i następnego dnia rano obudziłam się zdrowa :tak: I po co było tyle strachu :confused2: Lepiej konsultować z lekarzem niż czytać za dużo na necie :tak:

Zazdroszczę tych ruchów :) Ja pewnie gdzieś ok 20 tygodnia poczuję bo to moja pierwsza ciąża, ale to już w sumie niedługo hihihi :)

reklama
Dzień dobry! Właśnie wstałam, a obudziło mnie przepiękne słonko :-):-):-)
wiosna idzie wielkimi krokami!
Co do ciśnienia. Mam w normie, ale skłania się ku górze, tj 130/80. I tu mam pytanie, jak można kontrolować cisnienie i "obniżać"? :eek:

Życzę udanych wizyt lekarskich i czekam na relację :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry