Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Niuunia Ja też mam takie wrażenie, że On przyjmuje żeby kasa była i tyle chociaż poszłam do niego z polecenia koleżanki której ciąże prowadził i Ona była zadowolona, ale Ona też nie miała badania genetycznego między 11, a 14 tyg. Pójdę do innego lekarza na badania połówkowe.
Dziewczynki ja się żegnam, idę spać i wygrzewać się z przeziębienia. Dobranoc i spokojnych snów :-), bez koszmarów....
Ale fiuu ma rację co do wyposażenia, no i dobry przykład podała
Co do spodni, to ja już od ponad misiaca w ciążowych chodzę, bo w normalne się przestałam mieścić w brzuszku :-)
Ja tylko porządku pilnuję i regulaminu
Gratuluję pierwszych zakupów
Co do obiadku na jutro, to ja nie pomogę, ponieważ jutro mam taki jak dzisiaj, bo mi kotleciki zostały 

A co do wizyty, pomiarów może nie musiał robić, bo w sumie robi się je na usg genetycznym i połówkowym
Ale to i tak nie zwalnia tego lekarza z faktu, że powinien wizytę tak poprowadzić, abyś była w pełni zadowolona 

Dobrej nocy 

kassia181
otóż...usg miałam robione i okazało się,że nie widać żadnych zmian...a wyniki były złe...tak jak napisałam wcześniej.
Jeden lekarz mówił,że w ciąży normalnym stanem mogą być takie wyniki...ponieważ hormony są bardzo zmienne....i nie ma co wydziwiać i nie trzeba żadnych leków oprócz witamin dla ciężarnych z jodem. Inny powiedział żeby brać hormony....Euthyrox....zaczęłam brać te hormony i pod dwóch dniach dostałam takiego ciśnienia 155/95....czyli niewskazanego w ciąży. Puls dochodził mi do 120 w spoczynku, miałam duszności..w związku z takimi skutkami ubocznymi kazano mi odstawić hormony. Chodziłam zestresowana, bałam się, że przez te braki hormonów synek będzie miał jakieś problemy. Po ciąży zbadałam się i wyszło ,że wyniki są w normie. Okazało się więc,że pierwszy lekarz miał racje bagatelizując sprawę i mówić,że nie trzeba nic z tym robić,bo w ciąży może się zdarzyć niedoczynność. Trzeba trafić na dobrego endokrynologa...widzisz,..w ciąży chce się jak najlepiej. Pierwszy lekarz wkurzył mnie,bo wg mojego rozumowania w tamtej sytuacji..olał sprawę...a drugi zaczął mnie straszyć,że mogę zaburzyć metabolizm dziecka, które przecież przybiera na wadze....
Ja dzisiaj kupiłam pierwsze ciuszki dla dzidziusia))))) w Auchanie więc wyszło mnie b. tanio A kupiłam głównie body z długim i krótkim rekawem i śpioszki. Kolory są przeróżne i niebieski i różowy i żółty i zielony. Hehe Jak patrzę na tte ciuszki to jeszcze bardziej pragnę dzidzi
Może któraś z Was ma jakąś propozycję na jutrzejszy obiadek, ale bez mięsa? Bo zupełnie nie mam pomysłu.

fajny ale ma mało portów usb. Ja polecam Ci asusa eee- sama z niego od roku korzystam i jestem bardzo zadowolona, bo szybki, lekki, poręczny i bateria realnie trzyma 6h nawet po roku intensywnego używania.
ASUS Eee PC 1000H 1,6GHZ 10" 160GB 1024MB WWA (912857375) - Aukcje internetowe Allegro
a do tego taki fajny doddatek, który też mam
Naklejki na ASUS Eee PC 901, 1000, 1000H - ochrona (925979167) - Aukcje internetowe Allegro
Nie śmiejcie się ze mnie bo ja w tych kewstiach kiepska jestem...Jeśli dobrze będzie jutro mój Szymmon kupi mi laptopa, bo w sb tego oddajemy do reklamacji i namówiłam, go że to doskonała okazja żeby miała takiego dla siebie
Jak ja bez kompa mieś wytrzymam....mieś bez was:-)Powiem tak, 17 tydź jest specyficznym tyg kiedy USG już przez brzuszek jest robione...nie wszystko dokładnie widać...u mnie yło podobni wizyta krótka i nic z niej specjalnie nie wynikało...powiedziałam o tym lekarzowi, a on wyjasnił, że wszytsko po prostu jest w porządku i to jest specyficzne dla tego tyg.Cześć dziewczyny miałam dzisiaj wizytę ale się po niej tylko podłamałam moim lekarzem i muszę go zmienić.
Zbadał mnie ginekologicznie w ciągu 2min, później kazł się położyć do USG brzusznego, ale zrobił je tak, żebym tylko zobaczyła dzidzie i tyle. Żadnych badań, żadnych pomiarów, pokazał mi główkę i kość udową, ale ich nie zmierzył, nie dał posłuchać bicia serca tylko pokazał jak migocze na ekranie.
Dał mi skierowanie na morfologię krwi i badanie ogólne moczu, a Ja się spytałam czy mam zrobić toxo bo mam w domu koty, a w wcześniejszych badaniach wyszło, że nigdy nie chorowałam na toxo i nie mam przeciwciał, a On że nie muszę :-( Jestem załamana nie wiem co myśleć? Chodzę prywatnie za każdą wizytę płacę 100zł, a czuje się olewana.
Uważacie, że powinnam zmienić lekarza czy wierzyć mu, że wszystko jest ok??