Black_Opal
Fanka BB :)
Dziewczyny, zapraszam na ciasto 
https://www.babyboom.pl/forum/sierp...yny-sierpniowek-34515/index8.html#post5159015

https://www.babyboom.pl/forum/sierp...yny-sierpniowek-34515/index8.html#post5159015
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

ja jak się wkuże to pójde ptywatnie na usg by7 się dowiedzieć kogo w brzuszku noszę))))
zanetka905 jesteśmy w podobny wieku bo ja mam 21 lat , atak jak ty uważam że młodych matek nie traktują poważnie , czasami mam wrażenie ,że niektórzy ludzie sobie my.ślę że my udajęmy że jesteśmy w ciąży

i zaprezentowało jakże dla mnie piękne jąderka i sisiorka;-);-) Powoli zastanawiamy się na imieniem i na 90% będzie mały Olek (duży Aleksander
) Kiniusiu proszę więc o aktualizację w naszej liście;-)

więc już szukać nie muszę...Gratuluje synusia :-) i super ze wsio dobrze :-)Witajcie kobietki...
Jestem już po wizycieI jestem najszczęśliwszą mamą pod słońcem
Tym razem moje maleństwo ochoczo rozchyliło nóżki, a właściwie włożyło sobie jedną z nóżek do buzii zaprezentowało jakże dla mnie piękne jąderka i sisiorka;-);-) Powoli zastanawiamy się na imieniem i na 90% będzie mały Olek (duży Aleksander
) Kiniusiu proszę więc o aktualizację w naszej liście;-)
Lekarz zmierzył, główkę, brzuszek (który okazał się być dość duuży), kość udową...serduszko pięknie biło...Olek przeciągał się, ziewał...jest taki piękny....jest tylko mój
Rozwija się prawidłowo i warzy sobie już 385 g
Mamusia też niczego sobie, ale z powodu bakterii, które pojawiły się w moczu musi wziąć sobie lek do wypicia, jedną saszetkę i podobno po bakteriach:-):-)
Co najważniejsze kolejna wizyta za dwa tygodnie już z nagrywaniem płyty DVD i dokładnym podglądaniem maleństwa...więc tylko dwa tyg. czekania
Zdjęcia wklejam na odpowiednim wątku...
Black_Opal dokłądnie książka bawi do łez...a co do wózków żeby nie mieszać napiszę Wam na odpowiednim wątku:-)
kolumnea 31 marzec 23 tydz ciąży, wtedy mam badanie...
ina21 właśnie o tę szkołę, którą podała Ci milusia ja mówiłamwięc już szukać nie muszę...
Na bank jutro będziesz zdrowiusieńka, działa rewelacyjnie!
WANIENKA FISHER PRICE WANNA KĄPIELOWA M5656 (943822777) - Aukcje internetowe Allegro
no rewelka Pajkaaszczególnie dla dzieci-które boją się wody.
Moją córcię pielęgniarki tak kąpały w szpitalu że po powrocie do domu jak był czas wsadzania do wanienki dziecko zanosiło się w niebo głosy!-wtedy nie widziałam takich rewelacji!
zanetka905 i ina21 jesteście kobietami, które są w ciąży i nie możecie mieć odczucia, że ktoś nie traktuje Was poważnie, ze względu na wiek!-a już szczególnie lekarz-któremu staracie się zaufać i powierzacie zdrowie Wasze i dzieciątek.
Nie pozwólcie sobie na takie traktowanie!!!
Dokładnie, w sumie wiem ze 20 Lat to jest i moze za wczesnie na dziecko, ale Ci lekarze czasami traktują nas jak puszczalskie małolaty ;] , i to jest bardzo pkrzykre...
tez myslałam o tym, aby isc do prywatnego Ginekologa na USG)
Nervita - Dziekujemy za słowa otuchy![]()
[/FONT]to ja się żegnam dziewczyny ,
życzę miłego wieczoru
i przepraszam jeśli was nudzę
dobranoc
w sumie ja chodze do prywatnej przychdni, która ma podpisany kontrakt z NFZ i juz miałam chyba z 6 usg.. praktycznie co wizyte.. i nie płace za nic.. może moja przychodnia jest jakaś inna..Na NFZ prawie zawsze robią tylko 3 usg w ciąży, bo generalnie panuje zasada, że jak nie ma wskazań to żeby nie robić za dużo usg - że niby nie szkodliwe, ale nie ma co za dużo "prześwietlać" ;-)
Prywatnie większość lekarzy robi na każdej wizycie. Mój stwierdził, że niby nie ma wskazań, ale on woli zawsze sprawdzać jak dzidzia rośnie itd. Ja to oczywiście potwierdziłam, bo zdecydowanie uspokaja mnie widok bijącego serduszka i machających rączek![]()